Nurettin Arkan - Çınaraltı Yalvaç

FETÖ soruşturması nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye personelleri aklanınca işe geri dönmelerinde bir engel kalmadığı halde Tekin Bayram’a yakın oldukları gerekçesi ile Başkanın 1 memur ve 1 müdüre onay vermediği iddia edildi.

Yalvaç Belediyesi’nde görev yapan ve FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında geçen 2016 yılı Eylül ayında görevlerinden uzaklaştırılan 12 personel yapılan soruşturmalardan aklandı. Haklarında Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilince görevlerine geri dönmeleri yönünde bir engel kalmayınca işe geri dönmek üzere belediyeye başvuruda bulundular.

EMEKLİ OLUN TEKLİFİ

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’nün işe geri dönmek üzere resmi başvuruda bulunan personellerden Yazı İşleri eski müdürü Şaban Ertuğrul ile personel Ramazan Çelik’e ‘Emekli dilekçenizi verin’ dediği ve işe geri dönmelerine onay vermediği ileri sürüldü.

VALİLİĞE BAŞVURDULAR 

Aylardır işlerine geri dönmek için bekleyen ve yaklaşık 9 aydır işsiz kaldıkları için zor günler geçiren belediye çalışanları aldıkları bu cevap karşısında şok oldu. İşleirne geri dönmek isteyen Şaban Ertuğrul ve Ramazan Çelik bu gelişmeler üzerine Valilik makamına durumu bir dilekçe ile bildirdi.Valilik, Başkanlık makamına yazdığı yazıda gereğinin yapılması konusunda görüş bildirdi.

BAŞKAN SİYASİ DAVRANIYOR İDDİASI

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’nün işe geri dönmelerine onay vermediği 2 personele görevde olmadıkları süre içerisinde Belediye eski başkanı Tekin Bayram ile sıkı ilişkiler içerisinde oldukları bu nedenle siyasi davranarak cezalandırdığı iddiası ortaya atıldı. Emeklilik zamanı gelen personellere emekli olun çağrısında bulunarak mobing uyguladığı ileri sürülen Başkan Tütüncü’nün Yazı İşleri Müdürlüğü’ne de yine FETÖ soruşturmasından dolayı görevden uzaklaştırılan ve aklanan eski İmar Müdürü Ali Ayvat’ı atadığı öğrenildi.

TEKİN BAYRAM BAŞKANI İHBARCI İLAN ETMİŞTİ

Belediye eski başkanı Tekin Bayram, Kanal 32 TV’de canlı olarak yayınlanan Basın Kulübü programında FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan 12 personele sahip çıkarak suçsuzolduklarını ve bu isimleri Başkan Tütüncü’nün verdiğini iddia etmişti. Başkan ile Tekin Bayram arasında bu gelişmelerden sonra ipler gerilmişti. Yaşanan bu son olayların bundan kaynaklanmış olabileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Belediye yönetiminin Valilik tarafından yazılan yazıya nasıl bir cevap vereceği, 2 personeli işe başlatıp başlatmayacağı merak ediliyor.