Yalvaç Belediye Meclisinde başkan vekilliği encümen ve komisyon seçimlerinde MHP’li üyelerin AK Parti ile koalisyon yapması tansiyonu yükseltti. Başkan Tütüncü üslubunu bozarak ‘K... içeriden olunca kapı kilit tutmazmış’ sözleri ile değerlendirdi.

Yalvaç Belediyesi Nisan ayı olağan Meclis toplantısındayapılan gizli oylamalarda AK Parti grubu ile MHP’li bazı üyelerin işbirliğine girmesi üzerine Başkanlık tarafından seçilmesi düşünülen isimler seçilemedi. Mecliste tansiyon birara yükseldi. Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü bu olayı ‘K... içeriden olunca kapı kilit tutmazmış’ sözleri ile yorumladı.

Belediye Meclis salonunda saat 14.00’de 2 tutuklu üyenin dışında tüm üyelerin hazır bulunduğu toplantı 15 gündem maddesi ile açıldı. Gündeme 2 ilave madde eklenerek görüşme başladı. Denetim Komisyonu raporu ile faaliyet raporunun okunması ve oylanmasının ardından Meclis 2. Başkan vekili, Belediye encümen üyeleri seçimi, İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına üye seçilmesi maddelerinin görüşmelerine başlandı.

Meclis 2. Başkanı vekilliğine Fahri Kodal seçildi. Kodal FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan daha önceki meclis başkan vekili Mümin İnanıcı yerine 2 yıl görev yapacak.

Belediye encümeninde 1 yıl süre ile görev yapmak üzere 2 üye seçimine geçildi. AK Parti grubu daha önce görev yapan MHP’li Mehmet Buğdaycı ile AK Partili Gencer Kondal’ı encümen üyeliğine teklif etti. Yapılan oylamada 7’şer oy alan Gencer Kondal ve Mehmet Buğdaycı encümen üyeliğine seçilirken Orhan Özen ise 5 oy alabildi.

İmar Komisyonuna 3 üye seçimi maddesinde yine AK Parti grubı İbrahim Şen, Fahri Kodal ve Gencer Kondal isimlerini önerdi. Gizli oylamada İbrahim Şen ile Mehmet Buğdaycı’ya 7 şer oy çıkınca oylamanın yeniden yapılması kararlaştırıldı. Bu oylamada Fahri Kodal ve Gencer Kondal 10’ar oy alırken Mehmet Buğdaycı da 7 oy alarak komisyona seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna 3 üye seçilmesi oylamasında MHP’den Fatma Meral Durucan, Orhan Özen ve Mevlüt Aşık seçildiler. Oyların tasnifi esnasında MHP grubunun daha önceden belirlediği isimler yerine AK Partililerin istediği isimlerin seçilmesi konusu üstü kapalı tartışıldı. MHP’li Turgut Mutaf’ın ‘Siyasette iktidar olmak muhalefet olmak önemli değil. Önemli olan dürüstlüktür. Hizmet aşkı ile geldiğin bir yerde türlü türlü işlerin döndüğünü görmek insanı üzüyor’ sözleri üzerine başlayan gerginlikte Başkan Halil Hilmi Tütüncü’nün;“K... içeriden olunca kapı kilit tutmazmış” sözleri güne damgasını vurdu.

Tartışmayı yine MHP’li üye İbrahim Şen’in ‘Burada tartışmanın anlamı yok. Bu bir seçimdir ve isteyen istediğine oy verir uzatmayalım’ sözleri sonlandırdı.

CENON DAVETİ DE TARTIŞMA KONUSU OLDU

Meclis gündeminde Yalvaç Belediyesi ile kardeş belediye olan Fransa’nın Cenon kenti belediyesinin Fas’ta yapılacak olan Hayvancılık Fuarına AK Partili Gencer Kondal ve MHP’li Mehmet Buğdaycı’yı davet etmesi de tartışmalara neden oldu. Başkan Tütüncü ilgili belediyeden 2 üyenin isminin yazılmasını eleştirerek ‘Burada bana da davetiye gönderilmiş ama neden 2 isim bildirilmiş şaşılacak şey’ diye eleştirdi. Bir diğer MHP’li üye Fahri Kodal da Başkana hitaben ‘Masrafları kendileri tarafından karşılanacak bir davet konusun eden Meclis gündemine getiriliyor.

İsteyen gider bize ne bundan da mecliste görüşülmesine karşıyım sözü üzerine gündem maddesi geri çekilerek tartışma sonlandı. Mecliste gündemin diğer maddeleri de görüşülerek bir dahaki toplantının 3 Mayıs 2017 tarihinde yapılması kararlaştırılarak toplantı sonlandı.