30 Mart seçimleri sonrasında koltuğa oturan Başkanlar, bir önceki dönemin BORÇ'larını kucağında buldu!

30 Mart yerel seçimlerin üzerinden 45 gün geçti ve manşet gazetesi olarak yeni seçilen belediye başkanlarına hem hayırlı olsun diyelim, hem de nasıl bir belediye devraldıklarını soralim istedik.
Belediye başkanlarını ziyaretimizin ilk durağı Gönen Belediyesi oldu.

Bir önceki dönemin belediye meclis üyesi, yeni dönemin AK partili Belediye Başkanı Ahmet Doğan, bir önceki dönemin MHP'li belediye başkanı Mete Elcimin, bir süre önce faaliyete geçen Davraz Ulaştırma şirketinden yaptığı harcamalar ile yaklaşık 5 trilyon liralık bir borç bıraktığını söyledi.

120 BİN GELİR 220 GİDER

Belediye Başkanı Ahmet Doğan kendisini ziyaret eden arkadaşımız Hakan Yaman'a şunları söyledi. Belediye olarak sadece iller bankasına 600 bin lira gibi bir borç var, onun haricinde borcumuz yok, fakat Davraz Ulaştırma adı altında kurulan şirketin yaklaşık 5 trilyon lira gibi bir borcu var. bu borcun 2 trilyon lirasına araç alınmış, 500 milyar lirasına biçer döve, gerisi araç bakım, akaryakıtçıya,, işletme kredisi çekilmiş ve piyasaya olan borçlar olarak sayabiliriz.

Şuanda belediyenin 120 bin lira geliri, 220 bin lira borcu var. geçtiğimiz ay maaşları ödemekte zorlandık. Bu borcu ödeyebilmek ve gelir-gider dengesini eşitleyebilmek için öncelikle borçlarımızı uzun vadeye yayacağız daha sonra tasarruf yapıp gelirlerimizi artıracağız. 43'ü şirkette olmak üzere toplam 87 personelimiz çalışıyor, hiçbir personeli işinden, ekmeğinden etmek istemiyorum ama bu şartlardada zarar eden bir işletmeyi kara geçirmek mümkün değil, bu nedenle işçilerden de giderlerden de tasarruf etmemiz gerekecek" dedi.

Öte yandan başkan Doğan 5 yıllık görevleri süresince hiçbir mazaret üretmeden ilçeye hizmet etmek için kolları sıvadıklarını belirterek konuşmasını şöyle tamamladı.

DOĞALGAZI MUTLAKA GETİRECEĞİZ

"Bir önceki dönemden devam eden hizmetler var, bu hizmetleri tamamlamak ve yerine yeni hizmetleri ilave etmek istiyoruz, örneğin kanali- , zasyonu yenilemek, Arıtma tesisi inşaatını tamamlamak, harap olan yollarımızı asfaltlamak ve kilit taşı döşemek gibi hizmetlerin yanısıra ilçemize en kısa zamanda Doğalgazı getirmek istiyoruz.Bunlar belli başlı hizmetlerimiz olacak, bunların dışında elbette günübirlik belediye hizmetleri aksamadan devam edecek ve ayrıca Bakanlıkların imkanlarını seferber ederek ekstra hizmetlerle ilçemizi sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişimine katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

YAN GELİP YATMAYACAĞIZ

İktidar partisinin belediye başkanı olarak nasıl olsa hizmet gelir, sorunlar çözülür anlayışı ile yan gelip yatmayacaklarını belirten başkan Doğan, muhalefet belediyelerden iki kat daha fazla çalışıp, daha fazla hizmet almak için gayret göstereceklerini sözlerine ekledi.