Isparta’nın fazla üyeye sahip meslek odalarında 6 ay önce ertelenen seçim takvimi işliyor. Gerek Ticaret ve Sanayi Odasında gerekse Ticaret Borsasında üye listeleri askıya çıktı. 

ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN İKİNCİ 

DÖNEM İÇİN TEKRAR ADAY 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda 7 Nisan’da, Isparta Ticaret Borsası’nda ise bir hafta sonra yani 14 Nisan’da yönetim organlarını belirleyecek seçimler yapılacak. Daha önce Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının mevcut Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ikinci defa başkanlık için aday. Zira, Başdeğirmen ilk olarak 11 Mayıs 2013 tarihinde yapılan ITSO seçimlerinde başkanlığa aday olmuş ve 17 Meslek Komitesinin tamamını kazanarak göreve seçilmişti. 

İLK OLARAK 17 KOMİTE 
ÜYELERİNİN SEÇİMİ YAPILACAK 

Isparta’nın en fazla üyeye sahip meslek kuruluşunda 7 Nisan’da yapılacak seçimlerde 17 Meslek Komitesinin üyeleri ve 46 kişilik meclis belirlenecek. Oda Meclisi, sonuçların kesinleşmesinin ardından 11 kişilik Yönetim Kurulu’nu seçecek. Meslek komiteleri ise kendi aralarında yapacakları toplantı ile Meslek Komitesi başkanlarını belirleyecek. Meclisin oylarıyla 15 Mayıs 2013’te Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçilen Şükrü Başdeğirmen’in seçimlere tek aday olarak girmesine kesin bir gözle bakılıyor. Adaylığını duyuran ve seçimler için çalışmalarını sürdüren Şükrü Başdeğirmen, İnşaat Meslek Komitesinde yer alıyor. Ticaret Odası’nda yarışın meslek komitesi seçimlerinde yaşanması bekleniyor. Bilindiği gibi Başdeğirmen, geçen yıl Ekim ayında yapılması gereken ancak Hükümet tarafından ertelenen oda seçimlerinden önce yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Geçen süreçte Başdeğirmen çalışmalarını sürdürdü. 

YALVAÇ’TA NURİ DİRİK SEÇİMLERİ KAYBETTİ 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı meslek odalarında seçim takvimi 1 Nisan’da Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’yla başladı. Yalvaç’ın yanı sıra Şarkikaraağaç, Yenişarbademli ve Gelendost’a hizmet veren Oda’da yaklaşık bin üye oy kullanarak hem oda başkanını hem de 10 Meslek Grubunda görev alanları belirledi. Buna göre; Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’nda mevcut Başkan Nuri Dirik ile Yalçın Kurucu yarıştı ve Yalçın Kurucu oyların çoğunluğunu alarak göreve seçildi. Bu odada Yalçın Kurucu’nun listesi 8, Nuri Dirik’in listesi 2 grup kazandı. Nuri Dirik kendi grubundan çıkamadı. İkinci etap seçimler ise 6 Nisan Cuma günü yani yarın yapılacak. 

AHMET ADAR 3. DÖNEM İÇİN ADAY 

Meslek Komitesi olmayan ve meclisin çarşaf listeyle yapıldığı Isparta Ticaret Borsası’nda ise seçimler 14 Nisan tarihinde yapılacak ve 500’ün üzerinde üye oy kullanacak. Borsa’da ise mevcut Başkan Ahmet Adar üçüncü dönem için tekrar aday. Zira, Adar ilk olarak 22 Ocak 2009 tarihinde yapılan seçimlerle göreve gelmiş ve 9 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerde de yeniden seçilmişti. 

ADAR, 9 YILDIR GÖREVDE 

Isparta Ticaret Borsasında üyeler seçimlerle ilk olarak 14 kişilik Oda Meclisi’ni belirleyecek. Meclis ise sonuçların kesinleşmesinin ardından 5 kişilik Yönetim Kurulu’nu seçecek. 9 yıldan bu yana başkanlık görevini yürüten Ahmet Adar yeniden aday olduğunu açıkladı. Seçim çalışmalarını sürdüren Ahmet Adar’ın seçimlere rakipsiz girmesi bekleniyor. Üçüncü dönem için aday olan Adar Isparta’ya hizmet etmek için aday olduğunu söyledi. Gerek Sanayi ve Ticaret Odasında gerekse Ticaret Borsası’nda meclis seçimlerinde bazı isimlerin değişmesi bekleniyor. 

ITSO’DA 3 BİN 500, ITB’DE 500’ÜN 

ÜZERİNDE ÜYE OY KULLANACAK 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda 3 bin 500’den fazla, Isparta Ticaret Borsasında ise 500’den fazla üye seçimlerde oy kullanarak odalarının yönetimlerini belirleyecekler. 

ITSO VE ITB’DE ŞUANA KADAR RESMİ 

BİR ADAYLIK AÇIKLAMASI YAPILMADI 

Öte yandan, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında 11 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerle 2005 – 2013 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Hasan Hüseyin Kaçıkoç’tan görevi alan Şükrü Başdeğirmen’den başka adaylık açıklaması yapılmadı. Isparta Ticaret Borsasında da aynı şekilde mevcut Başkan Ahmet Adar’ın dışında kamuoyuna adaylık için çıkan bir isim yok.