ISPARTA Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gökay Çetin, Başkanlık modelinin Türkiye için önemli olduğunu vurgu yaparak, sağlık alanında verimin daha da artacağını söyledi.
Başkanlık sistemi ile ilgili açıklamada bulunan Çetin;"Aile hekimliği sistemi 2005 yılından buyana yönetmeliklerle pilotuygulama esası ile yürütülüyor olması aksaklıklara neden olmuştur. Hizmet alan vatandaşlarımızve hizmet veren personel bürokrasideki hantal yapıdan kurtulması adınaAmerika'da olduğu gibi başkanlık sistemi ile avantajlı bir yapıya kavuşacağız.Yıllardır halkımızın da arzu ettiği başkanlık modelinin konuşuluyor olması veyakın olması da sevindiricidir.

İdari görevlerde Türkiye'de yaklaşık 30 Binhekim bulunduğunu biliyoruz. Gelişmiş ülkelerde insan kaynaklarının dahaverimli kullanılarak hekimlik yaptığını bunun yerinde idare görevlendirmelerdesağlık birimlerinde oluşmuş merkezlerde yaptığını görüyoruz. Başkanlık modeliile idareci pozisyonunun da olan pek çok hekim mesleğine geri dönecektir.Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alt komisyonlarda ve üst komisyonlardasağlıklı ilgili bekleşen pek çok yasa yerel yöneticilerce bölge halkınınihtiyaçlarına göre karşılanacaktır. Örneğin Senirkent'teki hekim açığını yerelyönetimler ile anında değerlendirerek açık kapatılacaktır. Bundan dademokrasimiz güç kazanacaktır. Ekonomik olarak ülkemize büyük girdilersağlayacaktır. Aile Hekimleri Başkanı ve Aktif Sağlık Sen Başkanı olarak siviltoplum örgütlerinin başkanlık sistemi ile birlikte faaliyet gösterdiklerialanlarda verimliliğin artacağına inanıyorum. Yıllardır istenen demokrasiningeç ve yavaş çalışıyor olmasından da kurtulmuş olacağız. Halkımızın da daha modernsağlık hizmeti almış olacaktır.