Proje adamı Tuncer Kerpiç, Başmakçı Ak Parti Belediye Başkan adayı oldu.

Başmakçı için büyük projelerini açıklayan Tuncer Kerpiç, Başmakçıyı köy görünümünden kurtararak modern şehir görünümüne kavuşturacaklarını söyledi.

İller bankasında proje mühendisliği, müdür yardımcılığı ve bölge müdürü olarak 30 yıl görev yapan Tuncer Kerpiç birikim, deneyim ve tecrübesini Başmakçı için kullanmak istiyor.

İller Bankası Antalya Bölge Müdürlüğü görevinden istifa ederek memleketi Başmakçı ’ya belediye başkan adayı olan Tuncer Kerpiç; Yerel yönetimlere kentsel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacı ile uluslararası standartlarda proje üretmek ve geliştirmek, kredi sağlamak, danışmanlık yapmak ve teknik destek vermek yoluyla sürdürülebilir bir şehirleşmeye katkıda bulunmayı misyon edinmiş iller bankasındaki tecrübelerini Başmakçılı hemşerileriyle paylaşmak istediğini söyledi.

Başmakçılı hemşerilerinden değişime ortak olmalarını isteyen Tuncer Kerpiç; Eğitim, sağlık, tarım, sanayi, kültür-turizm, altyapı ve sosyal alanlarda birçok eseri ilçesine kazandıracak.

Başmakçıya sağlık merkezi, sanayi sitesi,  düğün salonu, gençlik merkezi, millet bahçesi ve mezarlık düzenlemesi sözü veren Ak Parti Başmakçı Belediye Başkan Adayı Tuncer Kerpiç; “Değişim sizden gelişim bizden” diyerek destek istedi.

Başmakçıda kümes ve besihanelerden çıkan gübreleri işleyerek biyogaz santral yapacaklarını ifade eden Tuncer Kerpiç; “Buradan elde edeceğimiz enerjiyi alternatif tarım olarak geliştirmeyi düşündüğümüz seracılıkta kullanacağız.

İller Bankası tarafından Başmakçıda yapılan çalışmalar neticesinde doğal yeraltı sıcak su kaynakları tespit edilmişti. İklim koşulları uygun olduğu zaman sondaj çalışmalarına başlanacak.

 Tarımı geliştirecek çevre sağlığına olumlu katkı sunacak olan jeotermal sıcak su ayrıca termal turizmi de geliştirecektir.

Ayrıca tarıma can suyu maksadıyla oluşturacağımız alternatif kaynaklarla çiftçimize dekarı 50 liradan sulama yaptıracağız” dedi.