Isparta Belediyesi meclis üyesi AK Partili Hatice Çakır, ağustos ayı meclis toplantısının ilkine peruk takarak girdi. Çakır, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'ın Isparta Valiliği'ne Nisan 2009'da görüş sorması üzerine; Valiliğin "Meclis toplantılarının kamusal alan niteliğinden sayılabileceğinden meclis üyelerinin kamu görevlerini yaparken yargı kararlarına göre hareket etmesi gerektiği" şeklindeki yazısı üzerine peruk takarak toplantıya katıldı.

 Valiliğin görüşünü anlamsız bulduğunu ifade eden Çakır, ikinci bir Merve Kavakçı krizi olmasın diye erdemli davrandığın ifade etti.Çakır, "Meclise başörtülü olarak girseydim bazı gerginlikler yaşanabilirdi. Belki MHP'li meclis üyeleri tarafından dışarıya davet edilerek 'ikinci Merve Kavakçı olayı' yaşanabilirdi. Gerilim olmasın diye başörtümün üzerine peruk takarak meclis toplantısına girdim." dedi.

Meclise 4 yıllığına girdiğini, görev süresi bitince de devredeceğini anlatan Çakır, şöyle devam etti: "Burada ne yargı var, ne kamusal alan. Ne de benim memuriyetim. Bunların hepsi nitelik. 'Başörtüsüyle belediye meclisine girebilir' diye bir hüküm olmadığı gibi, giremez diye de bir hüküm yok. 'Başörtü ile bir bayan meclis üyesi olamaz' diye bir hüküm de yok. Öyle olsaydı Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda başı açık fotoğraf istenmesi gerekirdi.

Ben başörtülü bir şekilde müracaat ettim mazbatamı da başörtülü bir şekilde aldım. Yani kesin yasaktır diye bir hükümde yok."Türkiye'de 130 belediyede bayan meclis üyelerinin başörtüleriyle problemsiz bir şekilde görevini yapabildiklerini hatırlatan Çakır, Isparta Belediyesi'ndeki durumun ise siyasi sebeplerden kaynaklandığını dile getirdi.Çakır, seçim zamanlarında meydanlarda türbanlı kadınlara rozet takıp temsile sıra gelince karşı çıkılmasını tezat olarak nitelendirdi.