Akbulut, Isparta Belediyesine ait iş makinaları ile açılan mezarların 2019 yılına ait olduğunu, koronavirüs salgını ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Isparta’da kimliği belirsiz bir kişi tarafından cep telefonu ile çekilen sıralı boş mezarların sosyal medyada paylaşılmasının ardından Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu görüntülerde bulunan boş mezarlar ile ilgili inceleme çalışması başlattı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, o görüntülerin geçen yıla ait olduğunu belirtti. Akbulut açıklamasında ise; “Isparta ilinde Isparta Belediyesine ait iş makinaları ile açılan mezar yerlerinin Cocid-19 nedeniyle açılan toplu mezarlara dair görüntüler olup olmadığının tespiti maksadıyla yapılan araştırma neticesinde, görüntülere ait sıralı şeklindeki mezar yerlerinin geçtiğimiz yıla ait yani 2019 yılında yapılan çalışmalara ilişkin görüntüler olduğu, Isparta Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından ilgili mevzuat hükümleri gereği açılan boş mezar yerlerine ilişkin görüntülerin koronavirüs salgını ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı ancak son dönemde salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Isparta Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından defin işlemlerinin tedbiren koruma altında yerine getirildi bilgisine ulaşılmıştır.

Dolayısıyla sosyal medyada ve bazı sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülere ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır.

Halk arasında korku ve kaygı oluşturacak şekilde kamuoyuna yanıltıcı bilgi paylaşımı yapanlar hakkında araştırmalara devam edilmektedir” dedi.