Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Isparta’nın yıllardır gündeminde olan Dereboğazı Yolu, Konya Yolu ve Hızlı Tren projesi ile ilgili konuştu.

'Batı Akdeniz ulaşımını bana emanet edin'

Bugün Isparta'ya gelen Elvan Barida Otel'de konuştu. Elvan; “Ağlasun bölünmüş yol çalışmaları hemen başlıyor. Dereboğazı karayolunda ise kalan kesim zor bir kesim. Ama oranın da detaylı projesini yapıyoruz. Proje çalışması devam ediyor. Tüneller var. Zemin etütleri yapılıyor. Projesi tamamlanır tamamlanmaz yapım ihalesine çıkacağız. Diğer Konya bölünmüş yolu ise hızla ilerliyor.

Ulaşım konusunda Antalya, Burdur, Isparta’nın ulaşım alt yapısını bana emanet edin gerisini düşünmeyin. İkinci bir husus ise hızlı tren konusu. Proje çalışmaları aşağı yukarı tamamlandı. 2016 yılının ilk yarısında hızlı tren yapımına başlayacağız. Burada önemli iki husus var. Birincisi Isparta’yı hızlı trenle Afyon üzerinden İzmir’e bağlıyor, Ankara’ya, Yozgat’a bağlıyorsunuz. Konya’ya Antalya’ya bağlıyorsunuz. Yolcularımız açısından hızlı tren ve yüksek hızlı trenin gittiği her yere Isparta’da ulaşma imkanı sağlayacaksınız”