CHP Aydın milletvekili Prof. Dr Metin Lütfü Baydar Deniz Baykal için destek istemek üzere Yalvac'a geldi.

Partinin gençleşerek değişime gittiğini belirten Baydar'ın 2014 yerel seçimlerinde başkan adaylarını da işaret ettiği ileri sürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisinde Genel Başkan Kemal Kıliçdaroğlu'na karşı başlatılan hamle Yalvac'a da sıçradı. Deniz Baykal kanadında olduğu bildirilen Aydın Milletvekili SDÜ eski rektörü Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar'ın Pazartesi günü Yalvac'a gelerek Isparta'daki on kurultay delegesinden biri olan ilçe başkanı Kadir Yerliden destek istediği öne sürüldü.

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ı yeniden genel başkanlığa getirmek üzere başlatılan tüzük kurultayı için gerekli olan delege imzalarının Noter huzurunda dünden itibaren başladığı bu nedenle Baykal kanadında olan milletvekillerinin destek turlarına başladığı ifade edildi.                

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ı yeniden genel başkanlığa getirmek üzere başlatılan tüzük kurultayı için gerekli olan delege imzalarının Noter huzurunda dünden itibaren başladığı bu nedenle Baykal kanadında olan milletvekillerinin destek turlarına başladığı ifade edildi.
 

Pazartesi günü öğle saatlerinde Yalvac'a gelen Milletvekili Metin Lütfü Baydar'ın Yalvaç Meslek Yüksek Okulu eski müdürü Bülent Özgül ile birlikte ilçe başkanı Kadir Yerli ile bir restoranda buluşarak görüştüğü öğrenildi.


BAYKAL GÖREVİ GENÇLERE DEVREDECEK

Milletvekili Metin Lütfü Baydar, Deniz Baykal'ın yeniden genel başkan olması halinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra görevini gençlere bırakacağını, partide gençleşme ve değişimin şart olduğunu belirttiği ileri sürüldü.

YALVAÇTA BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI İŞARET ETTİ

Milletvekili Baydar'ın partideki değişimden söz ederken örneklerde verdiği bunların içerisinde en önemlisinin 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde Yalvaç Belediye Başkan adayı olduğu, bu isminde Yalvaç MYO eski müdürü Bülent Özgül olarak telaffuz edildiği öğrenildi.

ERKAN MUMCUDAN DESTEK ALIRIM

Milletvekili Baydar'ın Yalvaç'ta genç bir adayla yerel seçimi kazanmanın kaçınılmaz olacağını hatta yakın dostu olan ANAP eski genel başkanı Erkan Mumcudan destek alabileceğini zira Tekin Bayramdan intikam alması için buna sıcak bakacağını da ifade ettiği iddia edildi.

ŞİMDİ KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL

Ortaya atılan bu iddialar üzerine görüştüğümüz CHP Yalvaç İlçe Başkanı Kadir Yerli, görüşmeyi doğrularken görüşmenin detayları hakkında şimdilik bir açıklama yapmayı uygun görmediğini ifade etti. Önümüzdeki haftadan itibaren delege seçimlerine başlayacaklarını ve yaklaşık 1 ay boyunca seçim çalışmalarının süreceğini haber veren Yerli, benim ve yönetimdeki arkadaşlarımın şu an çok yoğun bir işi var. Sayın milletvekilimiz Metin Lütfü Baydar'ın Yalvac'a gelerek benimle konuştuğu doğrudur. Ancak sizin duyduklarınızın ne olduğunu bilmiyorum içerik hakkında da konuşmamın doğru olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 

KÖŞE YAZISINDA MESAJ MI VERİLDİ

Milletvekili Metin Lütfü Baydar'ın rektörlük yaptığı dönemde Yalvaç MYO'da müdürlüğü yapan Bülent Özgülün yakınına ait internet sitesinde yer alan Özgür Kaya'nın kaleme aldığı yazıda da ince bir mesaj verildiği öne sürüldü.

Kaya o yazısında Yalvaç siyasetinde yaşanan değişikliklere değinmiş ve kongre hazırlığında olan MHP ile CHP'de dönüşüm sancıları yaşandığına dikkat çekerek 'Artık millet, eski siyaset anlayışını ve eski siyasileri görmek istemiyor. Halkla içice olan ve halka hizmet etmek için aç olan siyasetçileri istiyor.
 

Bakalım, kim galip gelecek. Dinozorlar mı, değişimciler mi? Ben kimden mi yanayım? Tabii ki, değişimden...' sözlerine yer vermişti. Yaşanan bu gelişmelerden sonra yazının ilçede geleceğe yönelik bir hazırlık yapıldığı şeklinde şlgılandığı ileri sürüldü.