Isparta Belediyesi Zabıta ekibi Kurban Bayramı ve Yeni yıl dolayısı ile alışverişlerin yoğun olduğu şu günlerde denetimlerini artırdı.Özellikle imalathanesi olan işyerleri kontrol edilirken, tarihi geçmiş gıda maddeleri de raflardan indirildi.

   Ekipler tütün mamullerinin 18 yaşından küçük olanlara satışı kanunen yasak olması neticesinde küçük yaştaki tütün malülü satanlara da uyarıda bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir, Zabıta Müdürü Mustafa Taşkaya ve ekip şehrin özellikle işlek caddelerinden başlamak üzere tüm esnafın yönetmeliklere uyup uymadığını uymayanları kontrol ederken, uymayanlara da cezai müeyyide başlattı.

    Kontroller sırasında basın mensuplarına da açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir, “kurban bayramı ve yeni yıl başlangıcı nedeniyle halkımız alışverişlerini yoğunlaştırdı. Bu arada bu yoğunlukta yaptıkları alışverişlerde satın aldıkları gıda maddelerinin son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etsinler. Tarihi geçmiş gıda maddelerini raflarda gördükleri takdirde alo zabıta (153)"e bildirirlerse ekiplerimiz gerekli çalışmayı yapacaklardır.

           Bugünden itibaren de ekiplerimiz özellikle alışverişlerin yoğun olduğu cadde ve sokaklardaki işyerlerinin kontrollerini sıkı bir takibe almışlardır. Çalışma ve imalat yerleri tek tek kontrol edilerek hijyenik şartlara uymayan esnafımıza gerekli cezai müeyyide uygulanmaktadır. Ayrıca kontrollerimiz sırasında tütün mamülleri satan bir büfemizin kapısında bu işyerinde 18 yaşından küçüklere sigara satılmaz ibaresi bulunmasına rağmen 18 yaşından küçük bir şahsa sigara sattığı tespit edilmiş ve tutanak hazırlanmıştır.

      Buradan tekel ve tütün mamülü satan esnafımızı da uyarmak istiyorum. Kanun gereği 18 yaşından küçüklere sigara satanlara yasanın bize vermiş olduğu en ağır cezayı uygulayacağımızı bilmeleridir. Bu vesile ile tüm halkımızın kurban bayramını ve yeni yılını kutlar hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.