Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, yüksek ve verimli yağış, doğru ilaçlama teknikleri ve damla sulama sistemlerinin getirdiği avantajların elma rekoltesine olumlu yansıdığını söyledi.

     Kutlu, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl il genelinde 550 bin ton olan elma rekoltesinin bu dönem 600 bin tona yükselmesini beklediklerini, ihracat için de umutlu olduğunu belirtti. Elmanın ağaç dalında kendini gösterdiğini, rekoltenin yüzde 10 civarında yükseleceğini gözleriyle görerek de tahmin edebildiklerini ifade eden Kutlu, ''Bu yıl yağış ve bakımın iyi olması hem rekoltenin artacağını hem de ihracatta çıkabilecek sorunların önüne geçilebileceğini gösteriyor. Geçen yıllarda 500-550 bin ton olan elma rekoltesinin bu yıl 600 bin ton olmasını bekliyoruz'' dedi.

     Geçen yıl soğuk hava depolarıyla üretici arasında depo kiralama fiyatları konusunda sıkıntı yaşandığını da hatırlatan Kutlu, bu yıl hem üreticiyi, hem de depo sahiplerini memnun edecek makul fiyat oluşmasını arzuladığını belirtti.

     Önceki yıllarda Rusya'ya yapılan ihracatta birtakım sorunların ortaya çıktığını kaydeden Ziraat Odası Başkanı Kutlu, bu yıl ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın girişimleriyle pürüzlerin kaldırıldığını ve ihracat yolunun açıldığını dile getirdi.