İslam dünyasının bir çok bölgesi; savaşlar, siyasi ve ekonomik karışıklıklar sebebiyle sıkıntılı günler geçiriyor. Ancak bütün bu olumsuz tablolara rağmen "cennet" vatanımız, bir Ramazan Bayramı"nı daha huzur içerisinde kutlamanın heyecanını yaşıyor. Türk insanı, içerde ve dışırda huzurumuzu bozmak isteyenlere rağmen bayram coşkusunu tek yürek halinde yaşıyor. 

Herşeyden önce hatırlamak gerekiyor ki, yaşanan tüm acılara ve trajik tablolara rağmen her müslüman bayram sevincini yaşamak ve elinin ulaştığına yaşatmak zorunda...

ÖNCE AKRABALARLA KUCAKLAŞMALIYIZ

Bayram sevinci bizim dünyaya gelmemizi sağlayan anne ve babalarımız başta olmak üzere tüm akrabaların hatırlanıp, sevinçle kucaklaşılması gereken günler.. Küçükten büyüğe bütün akrabaların bu özel günde bir araya gelerek birbirlerine sevinç, mutluluk güç ve moral takviye edilmesi ilk yapılması gereken işler arasında.

Bayramlar, birlik ve beraberliğin zirveye çıktığı, sosyal dayanışmanın bir kez daha hatırlandığı günler olması açısından önem taşıyor. Bayram sevincini ulaştırmamız ve onların da bayram etmesi için dua etmemiz gereken pek çok insan var yeryüzünde....

DÜNYA'DA BAYRAMA KAN VE GÖZYAŞI İLE GİRENLER VAR

ABD ve yandaşlarının işgali altındaki Irak ve Afganistan"da direnişçiler ile işgalciler arasında savaş devam ederken; bu ülkenin halkı, bu yıl da bayramı tam anlamıyla yaşayamayacak.

Terör devleti İsrail işgali altındaki Filistin"de de durum Irak ve Afganistan"dan farklı değil.

Terör devleti İsrail işgali altındaki Filistin"de de durum Irak ve Afganistan"dan farklı değil.

Peki ya yardım alamayan ülkelerin hali, onların da acısını bu bayram vesilesi ile hatırlamakta yarar var...

YURT İÇİNDE DE ZİYARETİMİZİ BEKLEYEN PEK ÇOK ÇARESİZ VAR

Bayram sevincine katılamayan, hasta yatağından bayram sevincine ortak olmak isteyen insanları bugün ihmal etmemek gerekiyor.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında kalan çocuklar, huzurevlerindeki yaşlılar ve hastahanelerdeki kimsesiz hastalar bayramı buruk karşılıyor. Kimsesizler, bayram şekerinin lezzetini paylaşmak için onları ziyaret edecek aileleri bekliyorlar. Gönüllü koruyucu aile uygulamasıyla yurtta barınan çocuklar, bayramı sıcak aile ortamında geçirebiliyor.