Isparta'daki çeşitli firmaların, geçtiğimiz günlerde Isparta'yı ziyaret eden İran heyeti ile çeşitli iş kollarında işbirliği protokolü imzaladığı bildirildi.
    
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, gazetecilere yaptığı açıklamada, dış ticaret kapılarını açma amacıyla başlattıkları girişimler sonucu İran'dan bir heyetin Isparta'yı ziyaret ettiğini hatırlatarak, ziyaretler sonucu Ispartalı bazı firmalar ile İran'lı muhatapları arasında işbirliği protokolü imzalandığını söyledi.
    
İran heyetine, Isparta Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 10 firmanın gezdirildiğini ve bunun gelecekte yapılacak yatırımların adımı olacağını dile getiren Kaçıkoç, Isparta ile İran firmaları arasında mobilya, konfeksiyon, dericilik ve medikal alanında ticaret köprüsü kuracak iş birliği protokolüne imza atıldığını belirtti.
    
İran'ın Hamedan kenti ile Isparta arasında önce alışverişlerin başlayacağını sonra da şirket evliliklerinin gündeme geleceğini belirten Kaçıkoç, şöyle konuştu:''Hamedan'a giden arkadaşlarımız zaten görüşmelerini sürdürüyordu. İran heyetinin buraya geldiğinde de daha somut adımlar atıldı. Dericilik, mobilya, hastane araç ve gereçleri alanında adımlar atıldı. Biz hazırlığımızı iyi yaptık, dersimizi de iyi çalıştık. Buradaki iş yapabilecek firmaları temsil ettik. Önce yavaş yavaş alışverişler, sonra şirket evlilikleri doğar'' dedi.

Dış ticaretin geliştirilmesi hedefi doğrultusunda Nijerya Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşeceklerini ve bu ülkedeki muhataplarını Isparta'ya davet edeceklerini de ifade eden Kaçıkoç, Irak'ta da karşılıklı temaslara başlayacaklarını bildirdi.