Türkiye’de ilk kez 81 ilde adaylarını belirleyerek seçimlere giren Büyük Birlik Partisi, vatandaşa  Güvenlik, Özgürlük ve Refah başlıkları altında toplanan ‘GÖR’ Projesiyle  sesleniyor. İl Başkanı Özcan Battal, seçimlerin sürpriz partisinin BBP olduğunu söyledi

BBP HORMONSUZ  HAREKET

12 Haziran seçimlerinin iddialı partilerinden  BBP, aday tanıtımının ardından seçim çalışmalarına hız verdi. Bu seçimlere ilk kez 81 ilin tamamında aday göstererek  girecek olan BBP’nin İl Başkanı Özcan Battal, Demokrat’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. BBP’nin hormonsuz bir hareket olduğunu belirten Battal,  herkesin refah içinde yaşadığı bir Türkiye özlemi duyduklarını söyledi

ISPARTA HİZMET YOKSUNU

Isparta’nın  MHP’li belediye ve AK Parti döneminde hizmet sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirten Battal,  “2.5 yıldır belediye Isparta’ya hiçbir hizmet yapmıyor. İnsanlar artık nefret eder oldu. Belediyeye afişleri asmışlar,  burada yazılanlara kargalar bile güler. Tayyip Bey ‘de ‘Demirel yapacağını yapmış benim yapacağım bir şey yok’ diye söylemiş zaten” açıklamasında bulundu

 

12 Haziran seçimlerine Isparta’da 4 adayla katılacak olan Büyük Birlik Partisi ,  aday tanıtımından sonra seçim çalışmalarına hızlı başladı. Seçimlerin asıl sürpriz partisinin kendileri olduğunu belirten BBP İl Başkanı Özcan Battal, Demokrat’ a partilerinin vaatlerinden, Türkiye ve Isparta’daki gelişmelere dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ANADOLU HAREKETİNİN TA KENDİSİYİZ

BBP’nin  hormonsuz bir hareket olduğunu belirten Battal, “ Bizim arkamızda ABD, AB ne de başka dış güçler var. Biz Anadolu hareketinin ta kendisiyiz. İkincisi BBP sorumlu muhalefet anlayışıyla siyasette yerini almış bir parti. Referandumda iktidarın yanındaymış gibi  bir anlayış sergilendi Ama biz milletin yanında olmayı tercih ettik. 12 Eylül darbesinden en çok mağdur olan kişiler bizdik. Bunun içindir ki  referandumda ‘evet’ dedi”  açıklamasında bulundu.

BBP ‘GÖR’ DİYECEK

BBP’nin halkın önüne halkın menfaatine olacak  projelerle çıktıklarını ve bu projeleri Güvenlik, Özgürlük ve Refah başlıklarından oluşan ‘GÖR) Projesi olarak adlandırdıklarını belirten Battal, “Herkesin refah içinde yaşadığı bir Türkiye özlemi içindeyiz. Hükümete önerdiğimiz her şeyi veya muhalefet ettiğimiz her şeyin alternatifini ortaya koyuyoruz. Doğru nerden geliyorsa gelsin doğrudur. Yanlış nereden geliyorsa gelsin yanlıştır. Bu felsefeyle hareket ediyoruz. Yanlış bir şey varsa  bunu babamız yapsa da yanlış olduğunu söylemekten çekinmeyiz. Millete hizmetin böyle olması gerektiğini düşünüyoruz. Örnek verecek olursak, duble yollar yapılıyor. Bizim iyi yapılan bir şeyin arkasında durmamız gerekli.  İktidar olmuş, yol yapmış bunu takdir ediyoruz. BBP olarak eğer halkımız bize teveccüh gösterir de iktidar olursa güvenlik, özgürlük ve refah projelerini uygulayacağız. Güvenlik başlığı altında ilk önceliğimiz terörü bitirmek olacak. Bakın idamın geri gelmesi için kampanya başlattık 3 günde Isparta’da 20 bin imza topladık. Bizim Isparta’da aldığımız oy yaklaşık ilçeler dahil 7 bin. Kampanyada 20 bin imzayı 3 günde topladık. Demek ki insanlar mantıklı bir projenin arkasında duruyorlar. Bölücü terör için, ahlaki ve ekonomik terör için idam tekrar gelsin. Eğer iktidara gelirsek biz bunu referanduma sunacağız. BBP olarak mevcut hükümetin yaptığı gibi dış politikayı ABD’den, iç politikayı AB’den ekonomisini de İMF’ye teslim etmeyecek bir politikadan yanayız. 

ASKERLİĞİNİ YAPANA

ASGARİ ÜCRET VERİLECEK
Vatandaş memnuniyetini esas alan güvenlik hizmetlerinin hepsi örgütlenecek. Terörle mücadele sadece teröristlerle değil bunu teşvik edenlerle de yapılacak.  Çünkü teröristle mücadele farklı,  terörizmle mücadele etmek farklı.   Örnek veriyorum mayını buluyoruz, üzerinde hangi ülkenin ürettiği de belli ama biz buna hesap soramıyoruz.  Bizim iktidarımızda sınır güvenliği kendi uydularımızla olacak. En önemli konulardan bir tanesi bu.   Terörle mücadele profesyonel orduyla yapılacak.  Sınır karakolları düz araziye geçirilecek.  Her erbaş ve ere bedelliye inat askerde askeri ücret ödeyeceğiz.  Bir anne Genel Merkezimize mektup yazmış. Oğlunun askerden mektup yazdığını   çok sıkıştığını, paraya ihtiyacının olduğunu söylediğini belirtmiş mektubunda.  Anne de parası olmadığını cevaben yazmak zorunda kalmış.  Bu mektuptan yola çıkarak bu projeyi geliştirdik.  Seçim öncesi partilere 307 milyon TL devlet para veriyor. Biz bu parayı er ve erbaşlara askeri ücret olarak vereceğiz. İnsanlar askere gönderdiği çocuklarının birde parası derdine düşmeyecek” dedi. 

‘BİZİM ÇILGIN DEĞİL

 MANTIKLI PROJEMİZ VAR’

8 buçuk  yıl öncesine bakıldığı zaman ülkenin durumunun daha iyi olmadığını öne süren Battal, “AKP iktidarının tek iyiliği diğer ülkelere göre geriye gidilmemesi.  Ekonomide çok basit bir şey vardır. O da bütçe. Şu anda bütçe açık veriyor. Bütçede bir gelir vardır bir de gider vardır. Şu anda gelirler giderden daha az durumda. ‘Kriz teğet geçti, Türkiye büyüyor” deniyor öyleyse milli gelirimizin 50 bin doların üzerinde olması lazım.  Başbakan ve AKP hükümeti mevcut yalanlarla, toz pembe tablolarla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Üretime dayalı bir politika izlemiyor. Biz, Kızılırmak ile Fırat’ı birleştireceğiz diyoruz. Kanalsa eğer bizim çılgın değil ama akıllı projemiz var. Orta Anadolu dediğimiz sıkıntılı bir bölge olan noktada 10 milyar TL’ye (bu para 5 yılda harcanılacak) yıllık 4.5 milyar geri getirisi olabilecek 5 baraj, çok sayıda hidroelektrik santrali ve turizm gelirleri elde edilecek çalışma yapılmasını öneriyoruz. Milli gelirimizi böylelikle 50 bin dolar üzerine çıkartabiliriz. Biz dış siyasetimizi ABD’nin yönlendirmemesini istiyoruz. Bugün , Osmanlı zamanındaki gibi Türk İslam Birliği oluşturulmuş olsa ekonomi anlamında da dış politika anlamında da sorunların hepsini çözebiliriz. Herkes Avrupa Birliği’nden bahsediyor. Herkes birlik olmuş. Diyoruz ki biz bunlara inat dış politikasını ABD’ye, iç politikasını AB’ye, ekonomisini İMF’ye bağlamış iktidara karşı Türk İslam Birliği bize yeter” dedi.

 

80 MODEL ARAÇLARLA

ÖĞRENCİ TAŞINIYOR

AK Parti iktidarı döneminde Isparta’nın hizmetten yoksun kaldığının altını çizen Battal, “Isparta’da 8.5 yıldır kapatılan fabrika sayısı belli. Bakın Konya yolundan 5 bin araç gidiyordu bu sayı 3 bine düştü. Duble yol yapılacaktı  ama yapılmadı. Isparta’nın ekonomisi öğrenciye dayalı.  Isparta’da öğrenci gerçeği var ama 80 model araçlarla öğrenciler taşınıyor. Öbür taraftan Isparta’da işsizlik had safhada.  Belediyenin durumu ortada. İstihdam oluşturacak hiçbir şey yok. Bizim refah politikamızın içinde bölgesel alışveriş merkezleri kurulması, ,iç ticaretin canlandırılması var. Biz  bilim, teknoloji, turizm, eğitim,  tarım ve hayvancılık şehirleri oluşturacağız. Böylelikle  planlı bir kalkınma modeli ortaya koyacağız.  Isparta’nın gülü marka ama sadece Isparta’da marka. Gülü, elmayı markalaştıramamışız. Marka değeri oluşturabileceğimiz hiçbir ürünümüz yok. Isparta’yı düşünecek olursak Isparta’yı  Türkiye’nin minimize edilmiş hali olarak düşünelim. 3 ay öğrenci gelmiyor ticaret Isparta’da bitiyor. Davraz Kayak Merkezi yapıldı ama arkası getirilmedi. Yalvaç’ta inanç turizmi var ama orada da bir şey yapılmıyor” dedi.

İNSANLAR NEFRET EDER OLDU

AK Parti’nin  ve Başbakan’ın Isparta’ya bakış açısını eleştiren Battal, “Tayyip Bey ‘Demirel yapacağını yapmış benim yapacağım birşey yok’ diye söylemiş zaten. Oysa Isparta Türkiye’nin göz bebeğidir. Antalya’nın hemen yanı başındayız. Antalya’nın Turizm avantajı kullanılabilir. Öte yandan belediyeden insanlar çok şeyler beklediler, ümitle Yusuf Ziya Günaydın’ı seçtiler. Nuri Selçuk bey çok güzel bir şey söyledi. ‘Belediye’yi şirket gibi yöneteceklerini söylediler, aile şirketi gibi yönetiyorlar’ dedi. Çok doğru bir tespit.  2.5 yıldır belediye, Isparta’ya hiçbir hizmet yapmıyor. İnsanlar artık nefret eder oldu. Belediyeye afişleri asmışlar, burada yazılanlara kargalar bile güler. Isparta’ya yazık günah” yorumunda bulundu.

BBP’NİN ADAYLARI

Adaylarının Isparta’ya hizmet etmiş, kariyeri düzgün, kamuoyunun sevdiği kişiler olduğunu belirten Battal, “ Birinci sıradaki adayımız yıllara Eczacı Oda Başkanlığı görevini yapmış Erdoğan Yeşilyayla, ikinci sırada aynı zamanda Türkiye’nin en geç kadın adayı, Ayşegül Acar yer alıyor. Üçüncü sırada ise TOKİ’nin mühendisi İsmail Yusuf Atasagun Bey var.  Dördüncü sırada ise Yusuf Işık abimizle seçimlerde sürpriz yapmak için yarışa katıldık” dedi.

HER EVDEN BİR OYA TALİBİZ

BBP olarak hem Isparta’da  hem Türkiye’de ilk defa 81 ilde gerçek ve reel adaylarla çalışmalarını  devam ettirdiklerini kaydeden Battal, “ İnşallah her evden bir oy alacağız. Politikamız bu. Her evden bir oy alırsak baraj problemi de görmüyoruz.  Bakın en son İl Genel Meclisi seçimlerinde Atabey’den yüzde 15 oy aldık, Senirkent’ten yüzde 6 oy aldık. Isparta’da birçok mahallede yüzde 10’a yakın oylar aldık. BBP Isparta ve Türkiye’nin sürpriz partisi olacak” diyerek sözlerini noktaladı.