BBP Isparta İl Başkanı Hacı Özcan Battal, "Ülkemizde seçim öncesi kaos ortamı oluşturulmak isteniyor. Sağduyulu akıllı ve soğukkanlı hareket etmeliyiz ve birlik beraberlik ruhu ile bu oyunu bozmalıyız' dedi.

PKK'nın tam seçim sürecinin başladığı bu günlerde sözde ateşkes kararını sona erdirmesinin tesadüf değil, belli bir planın uygulamaya konulması olarak gördüğünü ifade eden BBP İl Başkanı Hacı Özcan Battal, İmralı'dan yönetilen PKK'nın niyeti seçim öncesi gerilimi yükseltmek, terörü yeniden tırmandırmak, ülkede kaos ortamı çıkartmak ve neticede, yapılacak olan seçimleri sabote etmektir.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerimize hizmet gittikçe bu yöre halkı devletin şefkat ve merhametini yanında hissettikçe yani, devlet-halk kaynaşması gerçekleştikçe PKK ve BDP taban kaybetmekte ve halkın gözünde itibarsız duruma düşmektedir. Malum dış güçler ve onların yurt içindeki karanlık uzantıları ile iç içe bulunan PKK ve BDP sözcüleri hep birlikte kirli bir tezgâh planlıyorlar ve iç savaş kışkırtıcılığı yapmaktadırlar.

Ülkemizde derinden derine bir kardeş kavgası çıkarılmak isteniyor. Onun için bütün siyasi partiler, tüm kurum ve kuruluşlar olarak çok uyanık ve sağduyulu olmak zorundayız. Kardeşkanı ve şehitler üzerinden siyaset yapmamalıyız. Teröristle ve terör örgütüyle amansız bir şekilde mücadeleye devam edilmeli. Ancak bölge insanına sevgi, saygı ve hoşgörüyle yaklaşmalı ve bölge halkımız devletiyle barışık hale gelmelidir.

Yüzyıllardır bir ve beraber olarak yaşadığız bu topraklarda, Allah 'in izniyle yine yüzyıllarca bir ve beraber olarak yaşayacağız. Birbirimizi ötek-ileştirmeden, her vatandaşını aynı duygularla kucaklayan bir devlet anlayışını hâkim kılmalıyız" dedi.