Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erol Soyer'in kızı Merve Soyer, hayalini gerçekleştirerek Cumhuriyet Savcısı olarak atandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı personeli Jandarma Uzman Çavuş Erol Soyer, 26 Temmuz 1995 yılında Muş Hasköy'de hain terör örgütü mensuplarınca şehit edildi.

KIZINI GÖREMEDEN ŞEHİT OLDU

Bebeğin doğumuna 40 gün kala şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Erol Soyer'in kızı Merve Soyer, ''Babam beni göremeden Vatan için Şehit edildi. Hayalim Cumhuriyet Savcısı olmaktı. Kendi çalışmalarımla atamam gerçekleşti. Babamı gururlandıracağım. Çok mutluyum. Bu süreçte desteğini esirgemeyen anneme de ayrıca teşekkür ediyorum.''

Anne Seher Soyer ise "Eşim, doğu görevine gittiği 10. günde şehit oldu. Kızımın doğumuna 40 gün kala hainler değerli eşimi Şehit etti. Kızım çalışarak kendi çabalarıyla hayalini gerçekleştirdi. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde çekilen kura ile İzmir'e Cumhuriyet Savcısı olarak ataması yapıldı. Kızımla tekrar gurur duydum.'' dedi.

İZİNLİ OLMASINA RAĞMEN VATAN İÇİN BİRLİĞE DÖNDÜ ŞEHİT OLDU

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erol Soyer, kızı için doğum izni alıp memleketine gittiği günlerde görev yerindeki köyü teröristlerin basması sonucu arkadaşları ve vatanı için iznini iptal edip tekrar görev yerine gittiği kızını göremeden şehit olduğu öğrenildi.

Hastanelere Otopark Düzenlemesi Yapılacak Hastanelere Otopark Düzenlemesi Yapılacak

BAŞKAN ALİ SAVCI'DAN TEBRİK

Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Ali Savcı tebrik mesajı yayınladı. Başkan Savcı mesajında: '' Derneğimiz üyesi Şehit Eşi Sayın Seher Soyer hanımefendinin değerli evladının Cumhuriyet Savcısı olarak ataması bizleri fazlasıyla mutlu etti. Sayın Savcımıza hayatında başarılar diliyoruz. Ailesini tebrik ederiz.'' ifadelerine yer verdi.