Isparta’da yapımına başlanan Şehir Hastanesinin maliyeti belli oldu. Yüklenici firmaya yıllık olarak kira ödeyecek olan devlet, bunun bedeli olarak 28 yılda, 1 milyar 400 milyar TL para ödeyecek.

YAP İŞLET- DEVRET modeliyle, inşası başlayan Şehir Hastanesi için, Sağlık Bakanlığı tarafından ihaleyi alan firmaya yıllık 50 milyon TL kira bedeli ödeneceği öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre ilimiz için yapılan sözleşme 28 yıllık. Devlet, hastaneyi yapan firmaya 28 yılda toplam 1 milyar 400 milyon TL civarında para ödeyecek. Kamu - Özel ortaklığı ile yapılan Şehir Hastanesi için Sağlık Bakanlığı, hastaneyi yapacak olan firmaya yıllık 40 yada 50 milyon TL kira bedeli ödeyecek. Elde edilen bilgilere göre her yıl Sağlık Bakanlığı, Isparta’da ki hastaneyi yapacak olan firmaya 40 ile 50 milyon TL arasında hizmet bedeli ödeyecek.

İLK BU SİSTEMLE YAPILACAK Yap-işlet-devret modeliyle ilk kez yapılacak Bölge Hastaneleri 25 ya da 28 yıllığına kiralanacak. Bu süre zarfında hastanenin tüm demirbaş bakımları düzenli olarak yapılacak. Yenilenmesi gerekenler yenilecek. Yani bina tıpkı yapıldığı yıldaki gibi Sağlık Bakanlığı'na devredilecek. Proje; 450 yataklı Genel Hastane ve 305 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere toplam 755 yataklı bir Entegre Sağlık Kampusu yatırımını kapsamakta.