Daha önce mezbelelik durumda olan Eğirdir Gölü'ndeki Bedre Plajı, yenilenen yüzüyle Afyonkarahisar, Denizli, Burdur ve çevresinden de ziyaretçi akınına uğruyor.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş öncülüğünde Eğirdir Gölü Bedre Plajı'nda yenileme çalışması yapıldı. Yaklaşık 160 bin metrekare alanda 1500 metre uzunluğunda kumluk sahil şeridi bulunan plaj, her 100 metrede bir olmak üzere toplam 10 soyunma- giyinme kabini ve duş fıskiyesi, 2 cankurtaran gözetleme kulesi, 3 su kaydırağından oluşan aquapark, 3 ayrı grupta 25 tuvalet- lavabo, soyunma odası ve büfe, yaklaşık 1500 araçlık ücretsiz açık otopark ve çadır-karavan alanından oluşan yeni bir cazibe merkezi haline getirildi.

10 bin metrekare kilit taş döşemesi ve yaklaşık 4 kilometre yürüyüş yolunun yapıldığı plajda, yeşillendirme çalışmalarına büyük önem verildi. 2500 zakkum, 250 akasya ağacı, 4 bin kurtbağrı ve 2 bin kadıntuzluğu bitkisi, 1500 gül çiçeğinin dikildiği plaj alanında yaklaşık 8 bin metrekare alanda çimleme çalışması yapılırken, 50 bin metrekarelik alanda otomatik sulama sistemi kuruldu. Su ihtiyacının 2 kuyudan karşılandığı plaj alanı 1400 metre ihata duvarı ile çevrilerek tel örgü çekildi. 24 saat güvenlik kamerasıyla izlenen plajda, kablosuz anons ve müzik sistemi de bulunuyor. Bölge turizmine önemli katkı sağlayan Bedre Plajı toplumun her kesiminden ziyaretçileri ağırlıyor.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, "Burası mevcut haliyle Isparta'nın turizm vitrini Eğirdir'e hiç yakışmıyordu. Bedre Plajı o kadar güzel bir koy ki bu güzelliği insanımızdan saklayamazdık. Çok şükür bugün burayı ülkemizin ve bölgemizin turizmine yakışır biçimde yeniden hizmete açtık ve Türkiye'nin incisi Eğirdir'e yakışır hale getirdik" dedi.

Yaz aylarında günlük ortalama 2 bin kişinin ziyaret ettiği Bedre Plajı'nın işletmesinin Eğirdir Kaymakamlığı tarafından yapıldığını vurgulayan Kaymakam Akdaş, "Ülke ve bölge insanının kaliteli zaman geçirebileceği alternatif bir mekanı oluştururken, aynı zamanda 15 kişinin çalıştığı bu alan bölgemiz istihdamına da katkı sağlamış oldu" diye konuştu.

bedre-(1).jpgbedre-(2).jpgbedre-(3).jpg