Isparta Ticaret Borsası tarafından organize edilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı Vali Şemsettin Uzun ve Burdur Valisi Rasih Özbek tarafından kesilen kurdele sonrası açıldı.

    Isparta"nın yükselen değeri olan tarım, hayvancılık ve tarımsal sanayinin gelişmesine yönelik olan "Göller Bölgesi Yayla şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı" dün Süleyman Demirel Kongre Merkezinde açıldı. Açılışta konuşan Ticaret borsası Başkanı Murat Dolmacı; “Hedefimiz bu yıl 2.düzenlediğimiz Göller Bölgesi Yayla şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı"nı geleneksel hale getirerek daha sonraki yıllarda da bu fuarımızı uluslar arası boyuta çıkararak ilimiz ve bölgemiz ürünlerini dünya pazarlarına sunulmasına olanak sağlayarak ilimiz ve bölgemizi yayla şartlarında Tarım ve Hayvancılığın merkezi yapmaktır.

     Tabi ki bunun için öncelikle organize Tarım ve Hayvancılık alanlarının oluşturulması ve bu alanlarda yetiştirilen ürünlerin sergileneceği geniş fuar ve tanıtım alanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Üretim teknikleri, damla sulama sistemleri, fide üretimi, gübreleme, tohumlama, ambalajlama, paketleme, danışmanlık, sertifikasyon, tarım makinaları, tarım ilaçları, meyvecilik vb. alanlarında fuarımıza katılan 77 yerli ve yabacı firma tarafından dünya tarımsal ür8etim alanındaki son teknolojik üretim tekniklerinin sergileneceği fuarımızın bölge çiftçisine, tüccarına, sanayicisine ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

    Ardından protokol üyeleri ve ziyaretçiler tarafından Fuar alanındaki stantlar ziyaret edildi. Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Burdur Valisi Rasih Özbek, Belediye Başkanı Hasan Balaman, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, ve çok sayıda davetli katıldı.