Yerel seçimlere her parti farklı hazırlanacak. Özellikle 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarını değerlendirecek partiler oylarını artırmak için tekrar yerelde yollara düşecek. 

Milliyet Gazetesinden Abdullah Karakuş'un yazısına göre;

Yerel seçim normal tarihinde yapılacak gibi gözüküyor. 

Erdoğan parti yönetimine yol haritasını anlatırken tarihi “Mart 2019” olarak vurgulamış. Erdoğan, parti yönetimine yeni döneme ve sürece ilişkin takvimi anlatırken kongreyi öne çektiklerini ve kongrede bir yenilenme yaparak Mart 2019 tarihinde yerel seçimlere gideceklerini dile getirmiş. 

Bu toplantıda yerel seçim olmasa da başka bir ‘erkene alma’ düşüncesi öne çıktı. O da bu seçimde Ak Parti, belediye başkan adaylarını önceki seçimlere göre daha erken belirleyecek ve açıklayacak. Böylece belediye başkan adaylarının daha fazla çalışarak sahalarda olması hedefleniyor. 

Son çıkan sonuçların ardından Ak Parti bazı belediye başkanları ile yolunu ayıracak. Bunda da en önemli kriter yaptığı çalışmalar ve başkanının halkla iç içe olup olmaması olacak. 

Ak Parti’de ayrıca erkene alınan büyük kongrede parti yönetiminde de bir yenilenme yaşanacak. 

İlk tespit adaylardaki sıkıntı

Ak Parti, oy oranının neden yüzde 42’ye düştüğüne yönelik hem parti yönetimde hem de teşkilatlarda ayrı ayrı nabız tutuyor. 

Öne çıkan ilk bilgiler ve tespit adaylardaki sıkıntı oldu. Bazı adayların seçmen tarafından beğenilmediği altı çizilen konuların başında geldi.

İkinci öne çıkan tespit ise Ak Parti teşkilatlarından adaylık için çok istifa olması ve bunlardan aday gösterilen sayısının az olması. 

Teşkilatlar ‘biz neden aday gösterilmedik’ diyerek bazı küskünlükler yaşadı. Bu da seçim döneminde olumsuzluğa neden oldu.