Geçen yıl yapılan festivale 793 bin lira gibi çok yüksek harcama yapan Isparta Belediyesi, bu yıl tasarruf gerekçesiyle Gül Halı Kültür ve Turizm Festivali'ni iptal etti.

AKP İl Başkanı Uğur Gök-göz'ün sorusuyla ortaya çıkan 793 bin liralık Gül Halı ve Turizm Festivali için yapılan harcama, 2011 yılında yapılacak olan 12. festivalin önünü kesti. İzmir Cumhuriyet Savcısı'nın da istediği dosyalar arasında yer alan festival harcaması, kamuoyunda tepkilere yol açmıştı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, festivali, tasarruf nedeniyle bu yıl yapmama kararı aldığını belirtti. Başkan Günaydın 6 Mart Atatürk'ün İsparta'ya gelişi nedeniyle yine her yıl yapılan Halk Koşusunun da bu yıl tasarruf nedeniyle yapılmayacağını açıkladı.

Belediye Başkanı Günaydın, festival ve koşu nedeniyle harcanan paralar ile Isparta'ya yatırım yapmayı planladığını belirterek, "Ben Tasarruflu bir belediye başkanıyım. Isparta'ya hizmet için bu makama getirildim" şeklinde konuştu.

EVRAK İSTENMEDİ
Başkan Günaydın, son günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Isparta Belediyesinden evrak istediğine yönelik çıkan söylentilere de açıklık getirdi.

Başkan Günaydın. MHP Lideri Bahçeli'nin kendisinden herhangi bir evrak istemesi gibi bir şeyin söz konusu olmadığını ifade etti. Başkan Günaydın Genel Baş-kan Bahçeli'nin Isparta Belediyesinden bilgi isteyebileceğini belirterek, "MHP Genel Başkanımız bilgi bile istemedi. Bu tür söylentiler gerçeği yansıtmıyor" şeklinde ko-nuştu.

Demokrat