Sebzeci esnafının 6 pazarda tezgah açmama kararı ortalığı karıştırdı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın sebzeci esnafını pazarda ziyaret edip bukonuda düzenleme yaptıklarını belirtirken, sebzeci ve manav esnafı bu düzenleme ve anlaşmanın istedikleri kriterlere uymadığını söylediler. 
 
Isparta’da kurulan 28 pazarın fazla olduğunu kaydeden sebzeciler ve manavlar 6 semt pazarında tezgah açmama eylemini sürdürürken konunun çözümü için Belediye devreye girdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın dün Sebzeci ve Manav esnaflarını bizzat Pazar yerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 
 
“6 PAZARIN AÇILMAMA KARARI BİZE AİT DEĞİL” 
 
6 Pazarın kaldırılması durumu Belediye ile Sebzeci ve Manav esnafını karşı karşıya getirdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın önceki gün gerçekleştirilen Belediye Meclisi Toplantısında yaptığı açıklamada bu soruna kendilerinin neden olmadığını ve bu kararı da kendilerinin değil, sebzeci esnafının aldığını söylemişti. 
 
GÜNAYDIN’DAN SEBZECİ ESNAFINA ZİYARET 
 
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sorunun çözümü için dün sebzeci esnafını ziyaret ederek konu hakkında bilgiler aldı ve çözüm konusunda görüş alışverişinde bulundu. Başkan Günaydın, yapılan görüşmede sebzeci esnafıyla anlaşmaya vardıklarını ve şuanda sebzeci esnafının tezgah açmadığı 3 Pazar yeri olan Fatih, Zafer ve Muzaafer Türkeş Semt pazarlarının Cumartesi günü açılacağını, Doğancı, Hızırbey semt pazarlarının yine aynı gününde yani Pazartesi günleri, Çarşamba Pazarının da Pazar günü açılacağını ve üstü kapalı Pazar yerinin yarısını tuhafiyeci esnafının diğer yarısını da sebzeci esnafının kullanabileceğini söyledi. Bu konu ile ilgili de sebzeci esnafına Belediye ile anlaştıklarına dair bir metin yazısı dağıtıldı. 
 
ESNAFLAR; “BÖYLE ANLAŞMA OLMAZ” 
 
Yazıyı okuyan esnaflar, böyle bir durumun söz konusu olamayacağını ve bu durumda anlaşma olamayacağını belirterek; “Sayın Başkan, Çarşamba Pazarındaki kapalı alana kurulacak pazarı Pazar gününe alıyor ve bu kapalı alanın yarısını da tuhafiyecilere veriyor. O gün zaten Karaağaç Mahallesi Pazarı var. Biz hangi birisine gideceğiz. Bizim bu durumda ikiye bölünmemiz lazım. Böyle bir durum olamaz. Biz, tek gün Pazar istiyoruz. Aynı gün hem Karaağaç hem Çarşamba Pazarı istemiyoruz” dediler. 
 
MAHALLE HALKI EYLEM YAPMIŞTI 
 
Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Çarşamba pazarında tezgah açmayan sebzeciler Pazartesi günü de Fatih Mahallesinde kurulan Pazartesi Pazarında tezgah açmamışlardı. Bu duruma ve karara tepki gösteren Fatih Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar ise Pazarın kurulduğu yerde toplanarak eylem yaptılar. Mahallede pazarın kurulmamasına tepki gösteren Mahalle Muhtarı ve vatandaşlar, tepkilerini dile getirerek pazarın acilen açılmasını talep etmişlerdi.