Şehir Hastanesinin hizmete açılması ile birlikte Karayolları Kavşağında artan trafik ve Migros kavşağındaki yoğunluğu azaltmak için Gül Küçük Sanayi Sitesi içinden hizmete açılan 281. Caddenin hemzemin geçitlerine üst geçit yapılması için hazırlanan projeler Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından imzalanarak DDY Afyon 7. Bölge Müdürlüğüne teslim edildi. Üst geçitlerin yapımı ile ilgili ihale DDY tarafından yapılacak.

Isparta’da Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte artacak trafiği ön görerek devlet erkanının katılımıyla açılan 281 cadde ve Karayolları Kavşağının üst geçit projeleri Isparta Belediyesi tarafından hazırlandı ve Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından imzalandı. Isparta belediyesi tarafından hazırlanan alt ve üst zemin etüdü projesi, yaklaşık maliyeti ve tüm hesaplamaları yapılarak Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğüne teslim edildi. Çalışma ile hemzemin geçitlerin olduğu iki kavşakta araç trafiğinin üstten akarak hemzemin geçidin altta kalması planlanıyor. Üst geçit çalışmaları ile ilgili daha önce trafik yoğunluğu göz önüne alınarak Vali Şehmus Günaydın başkanlığında karar alınmıştı. Yeni otogara bağlantıyı sağlayacak olan 281. Cadde ve Şehir Hastanesinin yapılmasıyla birlikte trafik yoğunluğu artan karayolları kavşağında uygulanacak olan üstgeçit projelerin bölgedeki trafiğe nefes aldıracağı düşünülüyor.

HEMZEMİN GEÇİTLERE ÜST GEÇİT FORMÜLÜ

Isparta Şehir Hastanesinin de hizmete açılması ile trafik yoğunluğu daha da artan Karayolları Kavşağı ve alternatif güzergah konumundaki 281. Cadde de hemzemin geçitlerin üst geçit yapılarak geçilmesi için proje hazırlanarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından imzalandı. Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Milletvekili, Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın girişimleri ve katkılarıyla ayrıca DDY Afyon 7. Bölge Müdürü Adem Sivri ve DDY Isparta 74. Demiryolu Bakım Müdürlüğü personelinin girişimleriyle Karayolları Kavşağı ile 281. caddeye üst geçit yapılacak. Isparta Belediyesi ve Devlet Demiryolları koordineli çalışarak projeyi hazırladı. Projesi belediye tarafından çizilen üst geçitler için ödeneği Devlet Demiryolları verecek. Devlet Demiryollarının ihale sürecini hemen başlatması bekleniyor.  

ARTAN TRAFİK RAHATLAYACAK

Yeni otogara bağlantıyı sağlayacak olan 281 Cadde ve Şehir Hastanesinin yapılmasıyla birlikte trafik yoğunluğu artan Karayolları Kavşağında uygulanacak olan üstgeçit projeleri Isparta’nın trafik yoğunluğunun azalması için büyük katkı sağlayacak. 281 Caddeye yapılacak üstgeçitle birlikte Konya, Şarkikaraağaç, Yalvaç, Gelendost, Eğirdir ilçelerinden ve çevre köy ve kasabalardan gelen yolcu otobüsleri direk olarak yeni otogara giriş yapabilecekler. Aynı zamanda bu istikametlerden gelen vatandaşlar üniversiteye ve yeni Çünür konutlarına şehir merkezine girmeden ve trafiğe takılmadan ulaşabilecekler. Karayolları Kavşağına yapılacak üst geçitle birliktede Şehir Hastanesi önünde ve kavşakta oluşan trafik yoğunluğu azalacak.  Artan trafik yoğunluğu nedeniyle Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ın başkanlığında toplanan il koordinasyon kurulu toplantısında çıkan kararla üst geçit yapılması kararlaştırıldığı belirtiliyor.

BOYACI’DAN TEŞEKKÜR

Projenin bölgedeki trafik sorunun çözümü açısından önem taşıdığını söyleyen Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “Projeihale sürecinin DDY Bölge Müdürlüğü tarafından hemen yapılarak inşaatına başlanacağı ve 1 yıl içerisinde yapımının tamamlanacağı öngörülüyor. Yapılacak olan üst geçitle birlikte yeni otogara da ulaşım sağlanacak olup Isparta’mızın trafik yoğunluğu azalacak. Üst geçitin yapılması için emeği geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan'a, Isparta Valimiz Şehmuz Günaydın'a, Isparta Milletvekili, Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç'e, Isparta Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'a, DDY Afyon 7. Bölge Müdürü Adem Sivri'ye ve DDY Isparta 74. Demiryolu Bakım Müdürlüğü personeline çok teşekkür ederiz” dedi.