Isparta şehir merkezindeki Belediye İşhanı'nın hali içler acısı. Hergün binlerce kişinin girip çıktığı işhanında çatlaklırlar oluştu, temizlik deseniz bakılmayacak düzeyde. Esnaflar duruma büyük tepki gösteriyor. Belediye İşhanı esnaflarından Sadık Erbaşı, şu eleştireleri getirdi:
 
"Belediye işhanının bazı bölümlerinde yağmur yağdığı zaman dükkanlar da su baskınları ve duvardan yağmur suyu akması gibi sıkıntılar meydana geliyor.
 
İş hanının temizliği yapılmıyor. Bodrum katın arka bölümlerinde havalandırma sisteminin olmayışı işletme sahipleri ve kiracıların haya almalarını güçlendiriyor. İş hanının bazı bölgelerine havalandırma sistemi yapılacak diye yıkılan yerler var. Ama hiçbir icraat görmedik.
 
Olası bir doğal afette belediye iş hanının bodrum katında faaliyet gösteren işletme sahiplerinin çıkış yerinin olmaması da belediye iş hanı esnaflarının gündeminde. Burada sadece iki kanatlı merdivenler var ama olası afette ilk yıkılacak yer o merdivenlerdir. Çünkü hiçbir dayanağı yok. Esnaf ve vatandaşlar bu konuda çok korkuyor.
 
KALORİFERLER YANMIYOR
 
Esnaflar belediye iş hanının yönetimini bekçi müdürlüğünü ise kaloriferci yapıyor. Bu işhanının isminin başında belediye var. Bu iş hanının ismi belediye iş hanıysa belediyeden ilgili kişiler iş hanının yönetimine gelsin. Bizim belediye iş hanı esnafı olarak tek istediğimiz bu. Ayrıca iş hanı esnaflarından 30 TL ücret toplanıyor. Bu ücretler kaloriferlerin yanması için. Fakat kaloriferlerimiz saat öğlen 2'de sönüyor ve buradaki esnaflar soğuktan donuyor.
 
Belediye iş hanında güvenlik neredeyse yok. Buraya beline silah takıp gelende var. Elinde bıçağını sallayanda var. İş hanında bazen kavgalar oluyor. Ama o kavgalar esnasında hiçbir güvenlik gelmiyor. Olay yerine polisler geldiği zaman güvenlikler geliyor. Bu sebeplerden dolayı belediye iş hanına aileler giremiyor.
 
HERKES REZİL DURUMDA
 
Belediye iş hanının bodrum katında duvarlarda kablolar sarkmış durumda. Bazı esnaflar o kabloların üzerine sattıkları ürünleri asıyorlar. Bu çok riskli bir durum. Esnafların ve vatandaşların can güvenlikleri tehlikede.Bu konulardan bütün esnafımız şikayetçi. Herkes rezil olmuş durumda. Belediye İş hanı artık eskisi gibi değil. Artık her konuda sıkıntılarımız var. Biz sadece buranın adında belediye olduğu için belediyeden ekiplerin gelip Belediye İş hanımn yönetimine geçmelerini istiyoruz. 
 
HANİ İKİ İŞHANI BİRBİRİNE BAĞLANACAKTI
 
Eskiden belediye işhanının bir gündemi vardı. Zamanında yapılan Pamukkale'nin olduğu bölge ve diğer taraftaki yer altı çarşısının oraya kapılar yapılacaktı.
 
Ama bu projelerin hiç biri yapılmadı. Bu projelerin faaliyete geçmemesi nedeniyle biz belediye iş hanı esnafları olarak burada çok mağdur edildik."