Müteahhit firmanın İstanbul Yolu üzerinde uygulanacak projede, yapı yoğunluğu artışına karşılık Aliköy ve Çünür'den gösterilen sosyal donatı alanlarının yetersiz görülmesinden kaynaklanan tartışmalar sürecek gibi gözüküyor.

Zira şubat ayında MHP'li Meclis üyeleri Seyfettin Kalem ile Uğur Bestelci'nin de desteğiyle Belediye Meclisi'nde alınan imar değişikliğini uygun gören İmar Komisyonu raporunun reddedilmesine ilişkin karar Başkanlık Makamı'ndan döndü. Başkan Yusuf Ziya Günaydın, kanunun kendisine verdiği yetkiye dayanarak bu karan tekrar görüşülmek üzere Meclise gönderdi.

KOTEKS BİLMECESİ SÜRÜYOR

Koteks arsasının imar değişikliği süreci Hasan Balaman'ın belediye başkanlığı döneminden bu yana Isparta'nın gündeminden düşmüyor. Koteks Fabrikası arsasına ilişkin ilk imar değişikliği, Balaman döneminde yapıldı.

Fabrika sahası üzerinde 32'şer katlı ikiz kule projesi geliştiren Dema İnşaat'ın projesi doğrultusunda E=0.75, Hmax=Serbest olarak imar değişikliği yapıldı. Meclis kararı alınmasına rağmen ilgili firma, artan yapı yoğunluğuna karşılık projenin uygulanacağı çevreden uzun süre sosyal donatı alanı gösteremedi.

Sosyal donatı alanı zorunluluğunu yerine getiremeyen kısa zaman önce arsa üzerindeki müteahhitlik haklarını Ispartalı işadamı Ahmet Kahraman'a devrettiği bilgisi kısa zamanda kamuoyu tarafından duyuldu.

İLK VETO: BAYINDIRLIKTAN

Arsanın müteahhitlik haklarını devralan Kahraman, Koteks Fabrikası sahası üzerinde geliştirilen projeyi değiştirerek Belediye'den yeni bir imar düzenlemesi talep etti.

Koteks arsasını çevredeki arsalarla bütünleştiren Kahraman, E=0.75 olan düzenlemenin E=1.5'a çıkarılması talebinde bulundu.

Yaşam Sitesi adı verilen ve içerisinde 500'ü aşkın dairenin bulunduğu proje için artan yapı yoğunluğuna karşılık Aliköy'den gösterilen 21 bin m2'lik alan sosyal donatı alanı olarak kabul edildi.

Ancak Valiliğin incelenmesi için gönderdiği Meclis kararı, Bayındırlık Müdürlüğü'nde sosyal donatı alanının 1500 metre sınırını aştığı gerekçesiyle veto edildi.

BAYINDIRLIK 2. KEZ VETO ETTİ

Bayındırlık Müdürlüğü'nün raporu doğrultusunda Isparta Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü'nün vetosu, Meclisin ocak ayı oturumunda imar planına yapılan itirazlar maddesinde önce kabul edildi, sonra yeni bir karar alındı.

Aliköy Mevkii'nde gösterilen sosyal donatı alanına 1900 m2 alan ilave edilerek yeniden alınan Meclis kararı yine aynı gerekçe ile Bayındırlık Müdürlüğü'nden 2. kez veto yedi..

3.KEZ BELEDİYE MECLİSİ'NDE RET

Belediye yönetimi, Koteks arsasında uygulanacak proje için gereken imar değişikliği konusunu şubat ayı oturumunda yeniden Meclis gündemine getirdi.

Valilik Mahalli idareler Müdürlüğü'nün iadesinin imar planına yapılan itirazlar maddesinde kabul edilmesinden sonra müteahhit firmanın yeni sosyal donatı alanı teklifi için oylama yapıldı.

İmar Komisyonu'nca uygun görülen teklifte Çünür ile Aliköy mevkilerinden sosyal donatı alanı gösterilmesi karşılığında imar değişikliği yapılması konusu sürpriz bir şekilde Meclis'te reddedildi.

MHP'li Seyfettin Kalem ile Uğur Bestelci, muhalefete destek verince söz konusu madde 15 hayır, 14 evet oyla reddedildi. MHP içinde büyük rahatsızlık uyandıran bu ret kararı, Kalem ile Bestelci'nin partiden ihracını dahi gündeme getirdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ile birlikte Ankara'ya giderek 2 Meclis üyesini şikayet ettiğini Akdeniz kamuoyuna duyurmuştu.

VE 4. KEZ MECLİSE GELİYOR

Koteks arsasında uygulanacak Yaşam Sitesi Projesi için gereken imar değişikliğinin Belediye Meclisi'nde reddedilmesine Başkan Günaydın'dan beklenen bir karşılık geldi.

Günaydın, kanunun Başkanlık Makamına verdiği yetkiyi kullanarak Meclis kararını veto ederek görüşülmek üzere iade edildi.

Koteks arsası imar değişikliği hususu İmar Komisyonu'nda görüşüldükten sonra mart ayı oturumunda Meclisin onayına sunulacak. Bakalım nasıl bir karar çıkacak?

Akdeniz