SDÜ, üniversite içerisine yapılması planlanan ve Belediye Meclisi'nin Yaşam Merkezi ve AVM Projesi'ni onaylamadığı projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'ne onaylattırıyor. Meclis yine tam mutabakat sağlayarak yeni bir tavır kararı aldı.

Belediye Meclisi ile SDÜ yönetimi yeniden karşı karşıya gelecek. Bilindiği üzere SDÜ Yönetimi üniversite alanı içerisine yaşam merkezi projesi ve AVM yapılması için harekete geçmiş ancak projeyi Belediye Meclisi esnafı düşünerek oy birliği ile onaylamamıştı. Bunun üzerine SDÜ yönetimi belediye meclisinin bu kararına uymayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat etmiş ve projenin onaylanması için çalışmalara başlamıştı. çalışma olumlu sonuç verdi ve SDÜ'nün yaşam merkezi ve AVM Projesi'nin onayları Isparta Belediyesi'ne gelmeye başladı.

''SDÜ İLE İLGİLİ PROBLEM VAR BAZI KARARLAR ALMAMIZ GEREKECEK''

Bu durum başta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın olmak üzere tüm meclis üyelerini rahatsız etti. konu dün gerçekleştirilen Nisan ayı son Belediye Meclisinde görüşüldü. konuyu açan Başkan Günaydın, ''Üniversite ile ilgili bir problem var. Bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Bu konuyla ilgili sık sık bize bilgi gelecek ve bazı kararlar alınacak belki'' dedi. Ardından MHP'li Belediye Meclis Üyesi Akif Aslan, durumun vahamiyetini ortaya koydu.

''MECLİS OLARAK YENİDEN TAVRIMIZI ORTAYA KOYALIM''

daha önce aynı kararın oy birliği ile reddedildiğini hatırlatan Aslan, ''Üniversite alanı içinde zaman zaman gelen taleplerle geçmiş dönem içinde AK partili arkadaşlarımızla tam bir mutabakatla üniversite içine yapılacak olan sosyal tesislerde herhangi bir ticari alan ya da AVM tarzında bir takım uygulamalara izin vermemek kaydıyla tüm ihtiyaçlarını karşılamış idik. Yalnız Sosyal Yaşam Projesi ya da AVM adı altında gelen projelere tüm meclis olarak oy birliği ile red kararı almıştık. Ancak SDÜ bu kararlarımıza karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurarak Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nden 25 mart 2015 tarihi itibariyle bizim reddettiğimiz kararları tek tek onaylatmaktadır. Onaylattığı planlar şu an elimize ulaşıyoruz. bu konuda yapılacak bir şey varsa meclis olarak tavrımızı ortaya koyalım'' diye konuştu.

İŞTE O PLAN NOTLARI

Gelen plan notlarını meclise aktaran Aslan, ''İş ve Yaşam Merkezi Projesinin içeriği ve standartları açısından iç ve dış paydaş memnuniyetini sağlayıcı bir proje olması. Sosyal, kültürel ve ekonomik beklentileri gerek proje paydaşları gerekse hedef kitle açısından karşılaması. modern bir AVM -ve konut ortamlarının yapılması ve hedef kitleye sunulması. girişimciyle kurulan ikili ilişkilerde proje gerekçelerinin etkili bir şekilde anlatılması ve bunun iş ve yaşam merkezi projesinin satış ofisinin kurulması. benim dikkatimi çeken bir takım maddeler bunlar. bunlarla ilgili meclisimizin tavrı olacak mı? SDÜ'ye karşı tam bir mutabakat halinde olduğumuzu ilan edelim isterim'' şeklinde konuştu.

''ISPARTA'YA KİM İHANET YAPTIĞINI GÖRELİM!''

öte yandan AKP'li Kadir Özkan, geçen alınan kararın arkasında durduklarını belirtekere bir öneride bulundu. Özkan, ''Burada yanlışlık şu; Proje müellifi görüşü var sanırım burada. Bu görüşü niye yazdı? Isparta menfaatleri doğrultusunda niye hareket etmedi? Önümüzdeki hafta çağıralım soralım. Biz Isparta esnafını düşünmek zorundayız. Geçim kaynağımız öğrencidir. Kimse öğrenciyi şehirden kesemez. Ispartalıya kimin ihanet ettiği ortaya çıkar. Geçen dönem rektör beyle burada kavga ettik. Tüm meclis red vermiştik. Rektör bey de bu maddede proje müellifinin görüşünü alarak bakanlığa gitti. Elini kolunu sallayarak gitmedi. O yüzden müellifi buraya çağırmalıyız. Biz yine aynı noktada duruyoruz'' dedi.

''BİRİNİ İDAM SEHPASINA ÇIKARMAYALIM''

Bu öneri üzerine yeniden söz alan Aslan ''Bir plan müellifi var ama plan müellifleri sunumlarını yaparlar üst kurumlar onaylar. Birilerinin ismini zikredip idam sehpasına çıkarmayalım. Müellif sadece sunar. Ama plan notları bize Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü adına Efkan Üçöz imzasıyla geldi'' diye konuştu.

''BAKANLIKTAKİ ADAMLAR ISPARTA'YI ARAŞTIRMIYOR MU?''

Başkan Günaydın ise üniversite alanının okul-eğitim alanı olduğunu yaşam alanı ya da yurt alanı olmadığını belirterek, ''Müellifi haftaya madem çağıralım açıp önüne koyalım. Üniversitenin şehircilik planını bozduğunu anlatalım. Ama adalet yok. Bunların hiçbiri yokmuş gibi gidiyorlar bahsedilen bakanlıktan gerçekler öne sürülmeden kaldırıyor karar veriyorlar. Bakanlıktaki adamlar Isparta'yı araştırmıyor mu?'' ifadelerinde bulundu.

''BİZ YİNE DURDUĞUMUZ YERDEYİZ''

Son olarak AKP'li Salim Güntaç da ''Bakanlıktaki bürokratları yanlış yönlendiren Ispartalı bir şehir plancısı sanırım. Dolayısıyla biz meclis olarak Ak Parti grubu olarak yine durduğumuz yerdeyiz. Meclis olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız'' şeklinde konuştu.
 
Akdeniz