Belediye Meclisi, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İstanbul yolu İstikbal tesisleri arkasındaki arsaya İmam – Hatip Lisesi yapma teklifini, gerekçeleriyle uygun bulmayan İmar Komisyonu raporunu kabul etti. 

Belediye Meclisinin dün yapılan Ekim ayı son toplantısında, iki aydır bir sonraki toplantıya ertelenen Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul yeri imar değişikliği konusu ele alınarak karara bağlandı. 

Gündemin beşinci maddesinde bulunan; İmar Planı değişikliklerinin görüşülmesi maddesinin birinci bendinde yer alan; Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İmam – Hatip Lisesi yapılmak üzere 11 Mayıs 2012 tarih ve 118 sayılı Belediye Meclis kararı gereği kurum görüşleri alınmış olan ilimizin Modernevler Mahallesi 467 ada 20 parselin hazırlanmış olan imar yapının incelenerek onanması teklifi konusunda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okundu. Söz konusu raporda; “Bu konuda komisyonumuzca, yapılan değerlendirmeler sonucunda teklif edilen ilave imar planının münferit olarak değerlendirilmesinin gelecekte bölgede yapılabilecek ekonomik ve iktisadi faaliyetlere yönelik planların yapılmasının ve bütünlüğün bozulmasına yol açacağı ayrıca okul alanlarının meskun mahal içiresinde olması gerektiği okula hizmet götürecek bir yolun olması ve Muzaffer Türkeş, Fatih ve Zafer Mahallerinin devamında yapılan kısmi revizyon planında ayrılan ve 18. Madde uygulaması tamamlanan toplamda yaklaşık 100 bin metrekare 10 adet eğitim tesisi alanının değerlendirilmesinin daha uygun olacağı düşünüldüğünden teklif uygun bulunmamıştır” denildi. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 

Daha sonra; İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okunan söz konusu komisyon raporunu Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, meclis üyelerinin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edildi.