Belediye Meclisinin Nisan ayı olağan toplantıları dün başladı. Belediye Meclis salonunda saat 15.00’de Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yarıda kesilmesine rağmen beşinci maddeye kadar olan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

SEÇİMLER GİZLİ OYLAMA İLE YAPILDI

Seçim maddelerinden oluşan bu 5 madde doğrultusunda seçimler gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin okunmasının ardından bir teklif sunan Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aydemir, 1 ila 10’uncu maddeler dahil arasındaki tüm maddelerin ‘gizli oylama’ ile yapılmasını önerdi. Söz konusu önerge meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

MHP’NİN TEKLİFİNE BESTELCİ VE KALEM’DEN BAŞKA BİR TEKLİF GELDİ

Bu doğrultuda ilk olarak meclisin birinci maddesinde bulunan; Bir ve İkinci Meclis Başkan Vekilleri olmak üzere Meclis Başkan Vekilliklerinin seçimi gerçekleştirildi. MHP’nin teklif ettiği isimleri Grup Sözcüsü Metin Kaya meclise sunarak adaylarının 1. Başkan Vekilliği için Ercan Görgülü, 2. Başkan Vekilliği için Remzi Erdoğan olduğunu söyledi.

MHP’Lİ MECLİ ÜYELERİ ŞOK OLDU !

Bu isimler tahtaya yazıldı. Toplantıda herkes Ak Partinin teklif edeceği isimleri beklerken MHP’li meclis üyelerini şoke eden bir teklif geldi ve meclisin bir diğer MHP’li Üyesi Uğur Betselci de konu hakkında teklifi olduğunu belirterek; 1. Başkan Vekilliği için Seyfettin Kalem’i, 2. Başkan Vekilliği için Remzi Erdoğan’ı teklif ettiğini söyledi.

TOPLANTI’YA 10 DAKİKA ARA VERİLDİ AMA MECLİS YARIM SAATTE TOPLANABİLDİ

Bu isimler de tahtaya yazıldı ve tam gizli oylama başlayacaktı ki, MHP’li Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Kaya, toplantıya 10 dakika ara verilmesini istedi. Başkan Günaydın da yetkisini kullanarak meclise 10 dakika ara verdi. Bunun üzerine MHP Grubu acilen meclis salonunun yanındaki odada bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Bu toplantıya Uğur Betselci ve Seyfettin Kalem de çağrıldı ancak, Kalem ve Bestelci toplantıda çok az kalarak hemen çıktılar.

MÜTHİŞ İTTİFAK YAPILARAK SEYFETTİN KALEM 1. BAŞKAN VEKİLİ OLDU

Toplantı 10 dakika yerine yarım saat sonra tekrar toplandı. Toplantıya Meclis bir ve ikinci Başkan Vekilliklerinin oylamasından yani kaldığı yerden devam etti. Yapılan oylama neticesinde; MHP’nin aday gösterdiği Ercan Görgülü 13 oy alırken, tekliflerde ortak olarak aday gösterilen Remzi Erdoğan 14 oy aldı. Uğur Bestelci’nin aday gösterdiği Seyfettin Kalem ise, kendilerinin yanı sıra Ak Parti, Demokrat parti ve CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla 18 oy alarak 1. Başkan Vekili olarak seçildi. 14 oy alan Remzi Erdoğan ise 2. Başkan Vekili oldu.

MECLİS KATİPLERİ 1 MHP’DEN, 1 AKP’DEN

Toplantıda daha sonra ikinci gündem maddesinde yer alan; Asil Meclis Katipliklerinin seçimi (2 üye)’ne geçildi. Bu konuda MHP’nin teklif ettiği isimleri yine Grup Sözcüsü Metin Kaya okudu ve bu isimlerin Tevfik Katırcıoğlu ve Rasim Üyal olduğunu belirterek isimleri tahtaya yazdırdı. Ak Partinin teklifini ise Grup Sözcüsü Ahmet Aydemir bildirdi ve bu isimlerin Mehmet Yavuz ile Salih Kurt olduğunu tahtaya yazdırdı. Yapılan gizli oylama neticesinde MHP’den Rasim Üyal 23 oy ve AKP’den Mehmet Yavuz 16 oy alarak bu göreve seçildiler.

YEDEK KATİPLİKLERE AKP İSİM TEKLİFİ VERMEDİ

Toplantıda daha sonra üçüncü gündem maddesinde yer alan; Yedek Meclis Üyesi Katiplikleri (2 Üye) seçimine geçildi. Bu konuda MHP’nin adayları Mehmet Boylu ve Hasan Demir oldu. Ak Parti bu konuda bir teklif vermedi ve yapılan gizli oylama sonucunda Mehmet Boylu 26 oy, Hasan Demir 17 oy alarak bu göreve seçildiler.

ENCÜMEN ÜYESİ SEÇİMLERİNDE DE AYNI İTTİFAK DEVAM ETTİ

Toplantıda daha gündemdin dördüncü maddesinde yer alan; Encümen Üyelerinin (3 Üye) seçimine geçildi. Bu maddede de MHP kanadında büyük şok yaşandı. Zira, MHP Encümen Üyelikleri için Orhan Eren, Salih Serçe ve Mehmet Boylu’yu teklif etti. MHP’nin bir diğer meclis üyesi Seyfettin Kalem de teklifi olduğunu belirterek Ercan Görgülü, Hasan Demir ve Rasim Üyal’ı teklif etti. Yapılan gizli oylama neticesinde MHP Grup Sözcüsü Metin Kaya’nın MHP Grubu adına teklif ettiği isimler değil, Seyfettin Kalem’in teklif ettiği isimler en fazla oyu aldı. Buna göre; Encümen Üyeliklerine Ercan Görgülü 23 oyla, Hasan Demir 20 oyla ve Rasim Üyal 13 oyla seçildiler. MHP Grubunun teklif ettiği Orhan Eren ve Salih Serçe 10’ar oy, Mehmet Boylu 7 oy alırken, hiç teklif edilmeyen DP’li Meclis Üyesi Halil Elitok ise 10 oy aldı.

MECLİS TOPLANTISINA MHP İL BAŞKANLIĞINDAN ŞOK YAZI

Toplantıda daha sonra gündemin beşinci maddesine geçilecekti. Ancak, Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın beşinci maddeye geçmeden önce Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığından bir yazı geldiğini belirterek bu yazıyı mecliste okudu. Söz konusu yazıda; MHP’li Meclis Üyeleri Seyfettin Kalem ve Uğur Bestelci’nin parti tüzüğüne aykırı hareket ettikleri belirtilerek, tüzüğün 78.madde 3. Fıkrası a ve b bendlerine göre kesin ihraç istemi ile parti Disiplin Kuruluna sevk edildikleri belirtildi. Yine aynı yazıda, söz konusu üyelerin parti adına herhangi bir karar alamayacakları, oy kullanamayacakları belirtildi.

KALEM, PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA DA GİRMEYİ BAŞARDI

Toplantıda daha sonra beşinci gündem maddesinde yer alan; Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerinin (5 Üye) seçimine geçildi. Bu konuda MHP Grubunun adayları; Bülent Gülbağ, Adnan Taşdelen, Mehmet Boylu oldu. AKP’nin ise adayları Ahmet Aydemir ve Hatice Çakır oldu. MHP’li Meclis Üyesi Uğur Bestelci bu konuda da söz alarak Komisyon üyeliğine Seyfettin Kalem’i teklif ettiğini söyledi. Komisyon için teklif edilen söz konusu isimlerin tamamı tahtaya yazılarak gizli oylama ile seçim başladı. Yapılan seçimler neticesinde; Mehmet Boylu 31 oy, Seyfettin Kalem 20 oy, Adnan Taşdelen 20 oy, Hatice Çakır 15 oy ve Ahmet Aydemir 14 oy alarak bu göreve seçildiler.

TOPLANTI ERTELENİR, ERTELENMEZ TARTIŞMASI

Toplantıda altınca gündem maddesine geçilecekti ki, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Kalem bir teklifinin olduğunu belirterek; toplantının bundan sonraki kalan maddelerinin yarın yani bugün görüşülmesini istedi. Bu teklife Başkan Günaydın karşı çıkarak toplantıyı ertelemek veya ara vermenin kendi yetkisinde olduğunu belirtmesine rağmen, bu konuda söz alan Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aydemir; “Siz toplantıya devam etmek bile isteseniz, toplantının çoğunluğu toplantıyı terk ettiği taktirde toplantı yine yapılamaz” dedi.

Bunun üzerine Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,  toplantının kalan maddelerinin yarın (bugün) görüşülmek üzere toplantıyı kapattığını bildirdi. Belediye Meclisi bugün saat 15.00’de toplanacak ve altıncı gündem maddesinden itibaren görüşmelerine devam edecek.