Dönemin Valisi Ali Haydar Önerin Belediye Başkanı Günaydın'a gizli soruşturmayla ilgili bilgi sızdırdığı iddiaları ilk kez Haber32'de bu başlıkla duyurulmuştu.


Markajdasın Ateşgül'ü uzaklaştır

Dönemin Valisi Ali Haydar Öner'in Belediye'ye yönelik soruşturma kapsamında Belediye Başkam Yusuf Ziya Günaydın'a bilgi sızdırdığı ve Ateşgül'ü uzaklaştırması yönünde telkinde bulunduğu iddiaları dün yine gündeme geldi. Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek suçundan yargılanan Polis Memuru Özgür Güven'in dünkü celsede 'gizliliği ihlal eden Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'dır. İlin Valisine brifing vermiştir.

Gizliliğin nasıl ihlal edildiği TAPE kayıtlarında vardır" diye ifade kullanması bu iddiaları yeniden gündeme getirdi. İlk kez Haber32, Ekim 2011 tarihinde (HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN) 'Markajdasın Ateşgül'ü uzaklaştır' başlığıyla dönemin Valisi Ali Haydar öner'in Belediye Başkam Yusuf Ziya Günaydın'ı uyardığı ve bilgi sızdırdığı iddialarına yer verilmişti. CHP'den Milletvekili seçilen Ali Haydar Öner'in yalanladığı bu iddianın doğruluğu, iddianamenin hazırlanmasından sonra ortaya çıkan TAPE kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet Savcısı'nın iddianamesinde Dönemin Valisi Ali Haydar Öner'in Sav yolunda bir pastanede Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'la buluştuğu ve burada soruşturmayla ilgili bilgi verdiği ve uyarılarda bulunduğuna yer .yeriliyor. Konuyla ilgili fezleke hazırlandığı ve TBMM Başkanhğı'na gönderildiği de haberlere konu olmuştu.

TAPE kayıtları metne geçirtirken hata yapıldı iması
Isparta şehir içi temizlik hizmetlerinin üstlenen şirketin sahibi Hüseyin Tüysüzoğlu'nun Avukatı Gökmen Gökmenoğlu, mahkeme heyetinden telefon dinleme kayıtlarının CD ortamında verilmesini talep etti.

Isparta şehir içi temizlik hizmetini veren Tem-İş Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tüysüzoğlu ve şirket yöneticisi Orhan Yazgan'm avukatı  Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, dünkü duruşmada ilginç bir talepte bulundu. Mahkeme heyetinden telefon dinleme kayıtlarının CD ortamında verilmesini talep eden Av. Gökmenoğlu, bu talepte bulunurken ilginç bir şüpheyi ortaya koydu: Tape kayıtları metne geçirirken hata yapılmış olabilir.

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Av. Gökmen Gökmenoğlu nun talebini olumlu karşıladı. Mahkemenin kararı doğrultusunda dinleme kayıtlarının CD ortamından birer nüshaları Av. Gökmenoğlu'na teslim edilecek.

Av. Gökmenoğlu, Adliye çıkışında gazetecilerin bu konudaki sorutarını 'sonra cevap vereceğim' diye geçiştirdi. Haber32 muhabirinin ısrarlı sorularına kısa cevaplar veren Gökmenoğlu, yanlışlık olabileceği şüphesinimdosyanın tamamıyla ilgili değil, sadece müvekkili Hüseyin -Tüysüzoğlu ve Orhan Yazgan'la ilgili bölümleri için geçerli olduğunu bildirdi.