MHP Meclis Üyesi Uğur Betselci ve Seyfettin Kalem, Muhalefet yaptıkları gerekçesi ile partiden uzaklaştırıldılar.

MHP İl Başkanlığı'nda toplantı sırasında şu karar alındı.

MHP üyelerinden Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Kalem ve Uğur Betselci parti tüzük ve programına uymayan olumsuz davranışlarında bulunduklarından cezai işlem maddesi yani 78. maddesinin 3. fıkrasının a ve b bendindeki fiilleri uyguladıklarından Disiplin Kurulu’na sevk edilmişlerdir. Kesin karar verilinceye kadar parti üyeliğinden uzaklaştırılmışlardır. 

              

Belediye Meclisinde Şok Gelişme from Haber32 on Vimeo.

Parti grup kararlarına muhalefet yaptıkları gerekçesi ile Parti Disiplin kurulana sevk edilen Betselci ve Kalem Nisan Meclisinde yine parti grup kararlarına uymayınca, belediye meclisinde verilen 10 dakika ara sonrası Başkan Günaydın tarafından okunan Parti kararı gereğince üyelikleri askıya alındı. Bir nevi ihraç kararı anlamına gelen açıklama sonrası sessiz kalan Betselci ve Kalem‘ in nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

AYDEMİR; PARTİ MECLİSE YAZI YOLLAYAMAZ

Ak partili Ahmet Aydemir, ''Partilerin il başkanları belediye meclisine yazı yazamaz. Yasa ve tüzük var.

Bir  partinin meclis başkanlığına yazı yazması, kendi üyelerini ihraç etmesi kanunlara aykırıdır. İl Seçim Kurulu’na yazar, kurul gereğini yapar. Burada okunmasını yanlış buluyorum. Siyasi partinin adı zikredilerek burada konuşulamaz,'' dedi