ISPARTA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç ile Belediye Başkanı Günaydın arasında kamuoyunun önünde tartışmasına neden olan Halıkent okul yeri tahsis kararı yeniden düzenlendi.

    Bir süre Isparta kamuoyunun gündemini meşgul eden Halıkent'teki okul yeri tahsis kararı ağustos dönemi meclisinde değiştirildi. AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in hem televizyon ekranlarından hem de Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile yüz yüze atıştığı okul yeri tahsis kararı, dünkü meclis toplantısında yeniden ele alındı.

Haziran ayı meclis toplantısında Halıkent'e yapılacak okul için gereken arsanın tahsis talebine yönelik vergi borcundan düşülmesi, Hazine arsaları ile takas yapılması şartı kayup, 3 yıl süre şartı koyan Belediye, Ağustosta bu şartları kaldırdı.

Belediye Meclisi, Belediyeye ati olan Halıkent'teki okul arsasının 10 yıllığına Milli Eğitim'e tahsis edilmesine karar verdi. Bu kararda satın alınması, vergi borcundan düşülmesi ve takas yapılması gibi bir şart konulmadı. Ancak komisyon kararında şu yorum yapıldı:

    "İl Milli Eğitim Müdürlüğü, müdürlük veya bakanlık adına tapusunu üzerine alamamaktadır. Bu nedele yapılmış olun okulların hepsi Maliye hazinesi adına veya İl Özel idaresi adına veya Belediyemiz adına tapu kayıtlı olup, Milli Eğtiim kullanım hakkını alabilmektedir. Bu yüzden mülyetin belediyeye ait olması nedeniyle tahsis edilerek çözülmektedir. Komisyonumuzca yapılan değerlendirme sonucunda mülkiyeti Belediyeye ait parsel eğitim alanında kaldığından 10 yıl süreyle Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilmesi uygun bulunmuştur."

    Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Mehmet Tönge Mahallesi'nde yapacağı okul için arsa tahsis talebine de aynı şekilde uygun görüldü. Belediye Meclisi, Mehmet Tönge'deki okul arsasının da 10 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilmesine karar verdi.