Isparta Belediyesi, 696 sayılı KHK kapsamında taşeron personelin çalıştırılabilmesi amacıyla 50 bin lira sermayeli, tek ortaklı bir anonim şirketi kuracak. Belediye Meclisi’ne şirket konusu, komisyon raporu doğrultusunda cuma günü karara bağlanacak.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasına karar verilmişti. Bu kapsamda İl Özel İdare ve Belediyelerde şirket kurulacağı ve taşeron işçilerin bu şirketler üzerinden istihdam edileceği belirtildi. Isparta Belediyesi, bu konuda harekete geçerek, taşeron personeli istihdam edebilmek amacıyla 50 bin TL sermayeli, tek ortaklı bir anonim şirketi kurulmasına karar verdi.

Bu konuda Belediye Meclisi’ne başvuru yapan Isparta Belediyesş, şirket müdürünü atamak için  de Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yetki verilmesini istiyor. Belediye Meclisi, Ocak ayı ilk toplantısında konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale etti. Komisyon raporu doğrultusunda cuma günkü toplantıda karar çıkacak.

Bu arada Belediye Başkanı Günaydın, şirket müdürü atama yetkisini kendisinin istemediğini ifade ederek, “Belediye Meclisi de bu atamayı yapabilir” dedi.