Çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştiren Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, İçerisinde düğün salonu, iş yerleri ve toplantı salonu gibi hizmetleri barındıran Kültür Merkezini de yıl sonuna doğru açmayı hedeflediklerini söyledi.
Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak. kazandırdığı yatırımlarla ilçeyi cazibe merkezi haline getirdi. İlçe nüfusu özellikle yaz aylarında neredeyse 5'e katlanıyor. Sütçüler'e nazır, ormanların içine yapılan
bungalov evler ve izolasyonlu çadırlar, şehrin gürültüsü ve kargaşasından kaçmak isteyenler tarafından büyük rağbet görüyor. Gerek temiz havası gerekse de harika manzarasıyla taleplerin arttığı evlerde kalanlar güne kuş sesiyle uyanıyor. Öte yandan geçtiğimiz ay halkın hizmetine açılan Yeşildere Mesirelik Alanında akşam saatlerinde oturacak yer bulmak neredeyse imkansız. Havuz, restoran, kafeterya, mescid gibi birçok kullanım alanını İçinde barındıran Yeşildere'de A'dan Z'ye herşey düşünülmüş.
SÜTÇÜLER KÜLTÜR MERKEZİ'NE KAVUŞUYOR
Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, ilçesine yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. İlçe merkezinde altyapı, sathi kaplama, yürüyüş yolları, su ve aydınlatma çalışmaları sürüyor. İlçede yeni tesisler ve Kültür Merkezi çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, ilçe merkezinde yapımına başlanan Kültür Merkezini yaklaşık 5 ay İçerisinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. İçerisinde düğün salonu ve İşletmelerin yer alacağı Kültür Merkezi, yaklaşık bin metrekareden oluşuyor.
Kültür Merkezi çalışmalarından bahseden Başkan Yurdabak,"Şu anda Kültür Merkezinin inşaatına devam ediyoruz. Sütçüler'in olmazsa olmazı. Düğünler, iftar yemekleri sokakta yapılıyordu. İnşallah şimdi kapalı bir yerimiz olacak. 1000 metrekare kapalı alanı var . Yaklaşık 5 ay sonra Allah'ın izniyle bitireceğiz. İlçemizin yol çalışmalarını, mesire alanımızı yaptık. Su sıkıntımız vardı bunu giderdik. Bahçe aralarında da ciddi çalışmalar yapıyoruz" dedi.

İLÇE NÜFUSU 5'E KATLANIYOR
Özellikle yaz aylarında İlçe nüfusunun 5'e katlandığını ifade eden Başkan Yurdabak, "Covid-19 pandemisinden dolayı vatandaşlar bahçe ve tarım işlerine yöneldi. Herkes atasından kalan yerleri toplamaya başladı. Yıllardır bakılmayan bahçeler şimdi yeniden işlenmeye başlandı. Biz de ilçemizi daha yaşanır hale getirmek için yollar yapıyoruz, kilit taşları döşüyoruz, davurlannı örüp yollarımızı aydınlatıyoruz. Bayramla birlikte şu son 2 haftalık süreçte ilçemizin nüfusu 5'e katlandı. 11 binin üzerinde merkez nüfusu ciddi şekilde arttı. Araba koyacak yer bulamıyorduk.


ÖNÜMÜZDEKİ YIL FESTİVAL YAPILACAK
İlçemizde son dönemlerde festival yapamıyoruz. İlk yıl şehitlerimiz vardı. İki yıldır da pandemıden dolayı yapamıyoruz. Önümüzdeki yıl İnşallah çok güzel bir festival yapmayı planlıyoruz. İsparta'ya gelen her insanın Sütçülere uğramasını bekliyoruz. Özellikle Ispartalının gelmesini İstiyoruz. İl dışından ve yurt dışından misafirlerimiz geliyor ama kendi memleketimizin insanların gelip, buraları görmesini İstiyoruz" diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MİLLETVEKİLİ ÖZEL'E TEŞEKKÜR
Sütçüler'i, 'Keşfedilmeyi bekleyen cennet' olarak niteleyen Yurdabak, "Sütçüler'de şuan 130 dönüme yakın bir gül sektörü oluştu. Lavantada da yaklaşık 100 dönümlük bir çalışma yapıldı. İlçemizde çok şükür güzel ve kalıcı hizmetler ortaya çıkıyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde Sütçülerli vatandaşlarımız var. Hepsi gelsin, İlçemizi yeni haliyle görsün. Yapılan hizmetlerde yalnız değilim. Allah Cumhurbaşkanımıza zeval vermesin. Yine yaptığımız tüm hizmetlerde bizden desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Recep Özel'e teşekkür ediyorum" dedi.