Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de terör gruplarına karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan askerlere Isparta'nın Sav Kasabası'ndan belediye tarafından bir tır su gönderildi.

Sav Kasabası belediye meydanlığında düzenlenen törene Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar, siyasi parti temsilcileri,muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri,din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar,"Ülkemizin birliği ve güvenliği için yerinde ve zamanında yapılmış olan bu operasyona katılan Mehmetçiklerimize Sav’dan selam olsun" dedi.

Başkan Avşar tüm Türk milletinin dualarıyla askerlerin yanında olduklarını belirterek,"Tüm Savlı hemşerilerim ordumuzun gerçekleştirmiş olduğu operasyonun önemini çok iyi biliyor. Allah bu millete hakkın yanında savaşçı olma ruhunu vermiş. Adaletten hiçbir zaman ayrılmamış dünyaya adalet götürmek için cihat için yola çıkmış bir ecdadın evlatlarıyız. Bu milletin mensubu olmakla ne kadar gurur duysak azdır. Askerimizin yanında olduğumuzu dualarımızın onlarla olduğunu ifade etmek için buradayız. Savlı hemşerilerimle siyaset gözetmeksizin buradayız. Biriz ve beraberiz. Bu birliğimizi asla bozamayacaklar. Yapmış olduğumuz operasyonlarla El-Bab olsun, şimdi Afrin’deyiz ve yarında Allah nasip ederse Münbiç’e gireceğiz. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Bugün aynı iradeyi ecdadımızın atalarımızın gösterdiği iradeyi sizler gösteriyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun Allah bu birlikteliğimizi bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin." diye konuştu.

Başkan Avşar, ''Afrin’de ki askerlerimiz için bir şeyler yapalım istedik. Karınca kararınca bir destek olmaya çalışıyoruz.  Yaptığımız görüşmede ’Askerimizin ordumuzun aslında hiçbir şeylere ihtiyacı yok. Her şeyleri var’ dediler. Devletimiz güçlü ve kuvvetli, her türlü imkanı sağlamış ama biz gönlümüzden yüreğimizden bir şeyler göndermek istiyoruz. Bizde düşündük Mehmetçiğimiz için bir tır su göndermeye karar verdik.Suyu Belediye olarak biz temin ettik,nakliyesini Orma Tırcılar Birliği üstlendi.Orma Tırcılar Birliği'ne ayrıca teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

Başkan Avşar'ın konuşmasının ardından dualar eşliğinde bir tır dolusu su, Afrin’e ulaştırılmak üzere hareket etti.