YALVAÇ Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, dar gelirli ailelerin ihtiyacını karşılamak amacıyla belediye arsasında ihale yoluyla 68 apart daire yapılıp satışa sunulacağını söyledi.

Yalvaç Belediyesi kendi arsasına 2 bloktan oluşan 2+1 apart daireler yapımı için harekete geçti. Zafer Mahallesi Sücüllü kavşağında daha önce belediye lojmanlarının bulunduğu 4 bin 500 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine inşa edilmesi planlanan apart dairelerin satışında evi olmayanlara öncelik tanınacağı belirtildi. İhale hazırlıklarının tamamlandığı ve 45 günlük sürenin ardından ihalenin belediye encümeni huzurunda yapılacağı kaydedildi.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, ilçede konut sorunu olduğunu belirtirken, hazineye ait yer olmadığı için TOKİ'nin konut yapamadığını, dar gelirli ailelerin böyle bir beklentisi olduğunu bildiklerinden bu yolu seçtiklerini söyledi. Tütüncü, "Özellikle dar gelirli vatandaşımızı düşünerek 2 ayrı proje yaptık. Birisi itfaiyenin bulunduğu hizmet alanı boşaldıktan sonra bu alana 400 konut yapımı, diğeri de apart daireler yapmaktı. 400 konutla ilgili çalışmalarımız devam ediyor ve bu proje kooperatif sistemiyle yapılacak. Ancak 68 apart dairemiz belediye tarafından ihale edilerek yapılacak ve maliyete göre hesaplama yapıldıktan sonra belediye encümeninin belirleyeceği değer üzerinden satışa sunulacak. Her biri 65 metrekare büyüklüğünde olan dairelerimiz 1 yılda tamamlanacak. 2 blok halinde 4 katlı olan binalarda 34'er daire yer alacak" dedi.

Apart dairelerden satın almak isteyenlerde ilk olarak eşi ve kendisi üzerinde ev tapusu bulunmama şartı aradıklarını ve son 3 yılda tapu devri yapmadıklarına bakılacağını vurgulayan Başkan Tütüncü, 68 apart dairenin bir kısmının engelli aileleri, bir kısmının da belediye personeli için ayrılacağı kaydetti.

Nurettin ARKAN