Isparta Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilköğretim çağındaki çocuklara yardım elini uzattı. Belediye tarafından, 1 ay içinde çocukların kırtasiye, önlük, ayakkabı gibi tüm okul ihtiyaçları karşılanmış olacak.

Konuyla ilgili Belediye Halı Sarayı Kültür Merkezi'nde basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Hasan Balaman amaçlarının, geleceğin teminatı çocuklara gereken desteği vermek olduğunu söyledi. Belediye olarak şehrin imarının yanı sıra eğitim gibi alanlara da yöneldiklerini söyleyen Başkan Balaman, bu amaçla geçen yıl başlatılan burs imkanının, bu sene tekrar sağlandığını ifade etti. Geçen yıl 500 öğrenciye burs verdiklerini kaydeden Balaman, 500 üniversite öğrencisi, 200 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere, bu sayının bu yıl 700 olarak belirlendiğini ifade etti. Bunların yanı sıra Isparta'daki tüm okulların bahçelerinin düzenlendiğini, asfalt işlemlerinin yapıldığını ve dış cephe boyaması için boyaların alındığını anlatan Balaman, "Bu kapsamda 'Boya bizden boyaması sizden' isimli bir proje başlattık. 500 kova boya alarak bunları, ihtiyacı olan okullara dağıtacağız. Boyama işlemi, okul aile birliğinin katkılarıyla yapılacak. Ayrıca tüm okullara, banklar, çöp kovaları konulacak" dedi.

İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye, okul önlüğü, ayakkabı gibi yardımlarda bulunacaklarını açıklayan Balaman, ihtiyaç sahibi öğrencilerin, velileriyle birlikte Isparta Belediyesi AK Masa yetkilileri ya da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat etmelerini istedi. Basın toplantısına katılan Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, eğitime sağlanan destekten ötürü Belediye Başkanı Hasan Balaman'a teşekkür etti. Yılmaz, "Yarınlarımız olan çocuklarımıza verilen böyle bir destek, onların başarısını artıracaktır. Günümüzde giyim veya paranın olmaması büyük bir vaka. Hepimiz, milli eğitimin içinde olursak arzu ettiğimiz başarıya ulaşırız" şeklinde konuştu. (İhlas Haber Ajansı)