Ramazan ayının yarısını geride bırakırken Isparta Belediyesi dev bir organizasyona imza atarak, bünyesinde çalışan memur, işçi ve müteahhit firma çalışanlarından oluşan ikibin ikiyüz kişiye iftar yemeği verdi.

 

Halı Sarayı otopark alanında kurulan yüzlerce masada görsel bir şölen şeklinde başlayan iftar yemeğinde hiçbir masraftan kaçınılmazken, belediye çalışanları arasında yaşanan dayanışma Belediye Başkanı Hasan Balaman"ı oldukça duygulandırdı. Mesai arkadaşlarını ve eşlerini eşi Havva Balaman ile tek-tek masalarında ziyaret eden Başkan Balaman, yemeğe katılmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek “afiyet olsun” dedi.

 

İftar topunun atılması ile birlikte oruçlar açıldı. Yemek duasının ardından konuşan Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta"ya hizmet noktasında her türlü fedakarlığı gösteren Belediye çalışanlarına Isparta Belediyesi"nin tarihinde ilk kez böyle büyük bir  organizasyon düzenlediğini ifade etti. Başkan Balaman, “Isparta Belediyesi büyük bir aile. Bugün bu aile fertlerini bir arada görmek gerçekten mutluluk verici bir olay. Ben buradan çalışanlarımızın eşlerine seslenmek istiyorum. Değerli hanfendiler, beyfendiler. Şehrimize hizmet götürme noktasında eşlerinizle birlikte bazen mesai mefhumu tanımadan çalışıyor sizlerin zamanından çalıyoruz. Bizlere hakkınızı helal ediniz” dedi.

 

En üst düzey yöneticisinden, şantiyede çalışan işçiye kadar şehre yapılan her hizmette Belediye çalışanlarının emeği bulunduğunu belirten Başkan Hasan Balaman, çalışanların eşlerinden kendilerine dua etmelerini istedi. Isparta Belediyesi"nin bu tür organizasyonları devam ettireceğinin de altını çizen Balaman, bu konuda kendilerine önemli katkılarda bulunan Memur-Sen ve Hizmet İş Sendikasına  teşekkür ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben sendikalarımıza böyle organizasyonlar yapın demiyorum. Benim işçimin bir günlük yevmiyesine göz dikenlerden olmamalarını işçilerin ve memurlarımın haklarını sonuna kadar savunmalarını istiyorum. Yakında işçilerimizin ücretlerini belirlemek üzere Hizmet İş Sendikası ile masaya oturacağız ve işçilerimizi memnun edecek bir anlaşma ile masadan kalkacağız. Bunun sözünü burada hepinizin huzurunda veriyorum.”

Belediye çalışanları arasında evi olmayanlar için TOKİ ile 250 konutluk bir anlaşma yaptıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Hasan Balaman, yine Belediye çalışanları için daha önce söz verdikleri bir sosyal tesisi de Gölcük"te oluşturduklarını ifade ederek çalışanların aileleri ve yakın akrabaları ile bu tesisten indirimli olarak yararlanabileceklerini haber verdi.

 

Belediye çalışanları da bu dev organizasyonun son derece yararlı olduğunu ve yıllardır ilk kez böyle bir organizasyon yapıldığına değinerek, “Biz uzun zamandır Belediye tarafından böyle bir organizasyon yapıldığına tanık olmamıştık. Memur ile işçi, amir ile memur kaynaştı. Ramazan"a yakışır bir iftar yemeği oldu. Bizleri bir araya getiren Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu tür organizasyonların daha sık yapılmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz” dediler.