Akdeniz Belediyeler Birliği olağan toplantısına Isparta ev sahipliği yaptı. Davraz Sirene otelde gerçekleştirilen toplantıya 4 il ve ilçelerinin belediye başkanları katıldı. Toplantı saat 11.00’de birlik encümeninin olağan toplantısı ile başladı. daha sonra genişletilmiş Birlik toplantısına katıldı. Ev Sahibi olarak Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da bu toplantıda kısa bir açış konuşması gerçekleştirdi.

     Türkiye’de bölgelere ayrılarak oluşturulan Kalkınma Ajanslarına Belediyelerden katkı payı ayrılması belediye Başkanlarını da harekete geçirdi. Belediye Başkanları kendilerinden ayrılan katkı paylarının geri dönüşümü için düğmeye basarak belediye sınırları içerisinde projeler oluşturarak kendilerinden alınan bu katkı paylarını kazanıma dönüştürmenin yollarını bulmaya çalıştılar.

     Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı olan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığında yapılan toplantıya BAKA yetkilileri de çağrılarak bu ajanstan belediyelerin yararlanma koşulları hakkında da geniş bilgi alındı.

     Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yaptığı açış konuşmasında da Isparta Belediyesi olarak yaptığı çalışma ve projelerden bahsederek, Isparta’da en büyük sorunun işsizlik olduğunu dile getirdi. Sokakta yürürken, yapılın bir açılış ve temel atma törenlerinde kendisine yaklaşanların çoğunluğunun kendisinden iş istediğinden bahsederek Isparta’da bu kanayan yarayı kapatmak için belediye imkanlarını seferber etmeye hazır olduğunu da belirtti.

     Başkan Günaydın yaptığı açıklamasında, “BAKA’nın gelir kaynaklarını oluşturulmasında yasa gereği Belediyelerden önemli bir kaynak aktarılmaktadır. Belediye olarak bizlerden alınan bu katkı paylarının bir bölümünü yapacağımız projelerle geri kazanmayı düşünmekteyiz. Bu geri kazanımlar hem bizden alınan katkı paylarının geri dönüşümünü sağlamak hem de halkımıza belediyelerin aracılığı ile katkı sağlamak olmalıdır. Aslında belediyelerin sanayi yatırımları belediyelerin asli görevleri arasında değil. Diğer ülkelerin birkaçında ise bu tamamen tersine, şehirde yapılacak tüm yatırımların sorumluluğu belediyelere verilmektedir. Isparta Belediyesi olarak biz de teknik heyetimizle birlikte proje çalışmalarına başladık. Yakında bu çalışmalarımızı BAKA’ya teslim ederek bu projelerimiz için katkı isteyeceğiz” dedi.

     Günaydın, “Belediye Başkanı daha sonra Isparta’nın havası, suyu ve çevresi temiz bir il olması için çalışmalarımız sürmektedir. Bu konuda kurmuş olduğumuz laboratuar hava kirliliği konusunda büyük bir katkı sağlamıştır. İçme suyumuzun da değerlerini artırarak çok temiz bir su haline getirdik. Yapılan istatistiklerle Isparta’mız yaşanılabilir iller arasında üçüncü sıradadır. Hedefimiz ilk sıraya çıkarmaktır” dedi.