BELEDİYENİN DERİ OSB’DE YÜZDE 25 ORTAKLIĞI VAR

Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Deri OSB'de belediyenin de yüzde 25 payı var. ‘Deri OSB'den geliyor bu koku bize ne’ deme şansınız yok” dedi

AK Parti İl Başkanı Osman  Zabun, Belediye  Başkanı Günaydın'ın kötü koku sorunuyla ilgili kendilerinden kaynaklanmadığına ilişkin ardı ardına gelen açıklamalarına " Yahu kardeşim sende  suç yok on da suç varda, sen bu lafları sayarken Isparta'nın neredeyse yarısı bu işkenceyi çekiyor.  Hiç  kimsenin bu vatandaşa bu işkenceyi çektirmeye hakkı yok"

AK Parti'nin 24 Haziran seçimlerinden önce  mahallelerde  başlattığı sohbet çadırları uygulaması seçim sonrasında da devam ediyor. Sohbet ve teşekkür çadırlarının dördüncüsü Vatan Mahallesi'nde kuruldu.  Sohbet çadırına AK Parti Milletvekili Recep Özel ve İl Başkanı Osman Zabun da katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI DA ÖRNEK ALDI

AK  Parti İl Başkanı Osman Zabun, sohbet çadırlarının iyi bir gelenek olduğuna dikkat çekerek, sohbet çadırlarını sayısının haftada iki mahalleye çıkarılacağını ve belediye seçimlerinden sonra da devam edeceğini söyledi. Bu mütevazi  sohbet çadırlarını örnek alarak Belediye Başkanının da mahallelilerle buluşmaya başladığını aktaran Zabun, "Davraz Mahallesinden Bismillah  dedi. Ona da hayırlı olsun diyelim" dedi.

ANAHTARI KİLİDE UYDURMA ZAMANI

Isparta genelinde iyi bir sonuç aldıklarına dikkat çeken Zabun, "Üç milletvekili ile  Sayın Cumhurbaşkanımıza güçlü bir destek verdik. Ama Vatan Mahallemizden çok daha güçlü bir destek aldık. Seçimden önce de söyledik. Şimdide söylüyoruz. Ispartalı hemşerilerimiz bizi hiç yalnız bırakmadı. En zor koşullarda dahi en zorlu şartlarda dahi hep bizimi yanımızda durdular. Biz Ispartamıza sizlere mahallelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Biz sizin hakkınızı ödeyemeyiz. Ama elimizden geldiğince koşturmaya gayret ediyoruz. Sizlerin sıkıntılarına gidermek için gayret ediyoruz. Bir taraftan yeni  çözüm noktaları üzerinde kafa yoruyoruz. Bir taraftan da pratik olarak o sorunların çözümüne odaklanmaya çalışıyoruz. Gerçektende artık anahtarı kilide uydurmanın zamanı geldi. Yerel ile geneli hükümet ile belediyeyi buluşturmanın zamanı geldi. Hem hükümet hem belediye nezdinde güçlü bir şekilde hizmetlerimizi yukarılara taşıyarak çok daha verimli bir şekilde gerçekleştirmemiz gerekiyor" dedi.     

KOKU SORUNUNDA 'BİZE NE' DİYEMEYİZ

Son günlerde Isparta'nın gündemine iyice oturan koku sorununa da dikkat çeken Zabun, "Sebebi şuydu buydu falandı filandı bende suç yok onda suç var. Yahu kardeşim sende  suç yok on da suç varda, sen bu lafları sayarken Vatan, Davraz, Halıkent, Halife Sultan mahalleli yani Isparta'nın neredeyse yarısı bu işkenceyi çekiyor.  Hiç  kimsenin bu vatandaşa bu işkenceyi çektirmeye hakkı yok. Bu bir zulüm. Kimsenin bu zulmü yapmaya hakkı yok. Geçtiğimiz günlerde tabakhaneyi dolaştım. Benim vatandaşım balkon yapmış evinin balkonuna şöyle serinlemek için oturma imkanından mahrum, penceresini açmaktan mahrum. Bu kokuyu bize kimsenin çektirmeye hakkı yok. Şimdi Deri OSB bir adım attı. Özellikle arıtmanın kapalıya dönüştürülmesi ile ilgili bir adım atıldı.  Ama şimdi biri de çıkıyor şundandı bundandı. Yahu bunları aşmamız lazım. Deri OSB'de belediyenin de yüzde 25 payı var. Deri OSB'den geliyor bu koku bize ne deme şansınız yok. Bizim hükümet olarak da bize düşen bir görev varsa bize gelen bu konuyla ilgili bir talep varsa bize ne dememiz mümkün değil ki. Çözmek isterlerse bu iradeyi ortaya koyarlarsa elimizden gelen desteği veririz.  Ama çözme iradesini ortaya koymazlarsa şurada az bir zaman kaldı 8 ay sonra bu işi de biz çözeriz. Bu çanağın içinde yani 120 bin kapasitelik arıtma yapılmış belediyeye. Isparta'nın nüfus olmuş 250 bin. Yani yetersiz.  Hem Deri OSB'yi hem Isparta Belediyesi atığını hatta Sav'daki atığı da aynı potanın içinde buluşturup bizim bu çanağın  dışında arıtmayı yapma mecburiyetimiz var. Bu gülistana bu kokuyu yaşatmaya hakkımız yok. Belki büyük proje. Ama dediğim gibi anahtarı kilide uydurup bu projelerin desteklerini finans kaynaklarını rahatça çözeriz" dedi.

BELEDİYENİN SOSYAL KONUT TECRÜBESİ VAR YİNE YAPABİLİRİZ 

Emekli ve dar gelirlinin ucuz konut beklentisine de dikkat çeken Zabun, " Bir defa laf üretmeyi bırakmamız lazım. Bakın Isparta'da çok ciddi anlamda toplu konut ihtiyacı var. Orta gelir ve alt gelir grubunun ihtiyacını karşılayacak bir sosyal konut ihtiyacı var. TOKİ bir taraftan  çalışıyor. Onlar o süreci yürütüyorlar. Ama sadece TOKİ'ye bırakılmamalı.  Bizim mutlaka belediye üzerinden de ucuz arsa veya sıfır maliyetli arsa üretip vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacak toplu konutları üretmemiz lazım. Bununla ilgi çalışmalarımızı süratle sürdürüyoruz. Kaldı ki  Belediyemizin bu konuda ciddi tecrübeleri var. Bir Belmaş evleri örneği var. Bunu dışında Isparta'da kooperatif yapı kültür var. Bugün Isparta'da gecekondu yoksa bunu temelinde kooperatifleşme  yatmaktadır. Isparta Belediyesini geçmiş tarihlerdeki sosyal konut projelerini ciddi şekilde hizmete sunmasındandır. Aynı şekilde yine sosyal konutları için belediye marifetiyle arsa üretmek mümkün. Bunların her birini hayata geçirmemiz mümkün" diye konuştu.