1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe giren yeni imar yönetmeliği birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Bu nedenle Isparta Belediyesi de yeni imar yönetmeliği hazırlıyor. Belediye İmar Müdürlüğü ile İmar Komisyonu tarafından hazırlanan yönetmelik Temmuz ayında Belediye Meclis Üyelerinin görüşüne sunulacak.

Üzerinde uzun süredir çalışılan ve özellikle yetki karmaşalarını sona erdirmeyi amaçlayan Yeni İmar Yönetmeliği, 1 Haziran'dan itibaren uygulamaya geçti.
 
Birçok yeniliği beraberinde getiren yeni imar yönetmeliğine göre çatılarda yeşil çatı döne-mini başlatıyor. Asansör yapma mecburiyetini de 5 kattan 4 kata indiren yönetmelik, apartmanlar-da çöp ayrıştırma sistemleri de kurulmasını istiyor.
 
İmar Müdürlüğü ile İmar Komisyonunun yaptığı ortak toplantı sonucu belediyenin yeni imar yönetmeliğinin hazırlandığını belirten Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, yönetmeliğin Temmuz ayındaki Meclis toplan-tısında tartışmaya açılacağını kaydetti.
 
Sürecin ruhsat verilme aşamalarını engellemediğini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Eren, belediye tarafından hazırlanan imar raporunun ilgili sivil toplum kuruluşlarına da gönderileceğini ifade etti.
 
Eren konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "1 Haziran'dan tarihten önce ruhsatını ve imar durumunu (çap)'ını almış olanlar haricindeki tüm yapılarda bu hükümlerin uygulanacak olması, imar durumu verilme aşamasından yapının yapı kullanma izin belgesi alma aşamasına kadar birçok değişiklik ve yenilik getirmiştir. Bundan dolayıdır ki; Sadece belediyemizde değil tüm Türkiye genelinde bu yeni yönetmeliğe geçiş süreci yaşanacaktır. Ancak; Belediyemiz İmar Müdürlüğü ve İmar Komisyonumuzun ortaklaşa yürüttüğü ve gayretle mütalaa ederek yeni yönetmelik maddelerinin değerlendirmesi, nasıl ve ne şekilde uygulanacağı konusundaki istişareleri bitme aşamasına gelmiş bulunmakta, yönetmeliğin öngördüğü kendi yönetmeliğimizin hazırlanması çalışmaları da bir sonraki meclis gündemine yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Ancak; bu süreç ruhsat başvurularını ve ruhsat verilme aşamalarını hiçbir şekilde engellememekte, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz proje kontrol sürecini aralıksız devam ettirmektedir"