Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Bapbacı, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonun ortak aldığı karar çerçevesinde ekmek üreten ve satan yerlerin Tarım İl Müdürlüğündeki seminerlere katılarak ' Hijyen Belgesi' almak zorunda olduğunu belirterek; "Esnaflarımız ceza - i müeyyideye kalmadan bu işleri yapmaları kendi menfaatleri icabıdır" dedi. 
 
BAPBACI; “KONU YASAL ZORUNLULUK HALİNE GELDİ”
 
Hijyen Belgesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından esnaflarak yönelik kısa süreli seminerler düzenlenmekte olduğunu ifade eden Başkan Bapbacı; "Bu seminerlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli Gıda Mühendisleri ve Ziraat Mühendisleri tarafından hijyenle ilgili bilgiler veriliyor.  Bilindiği gibi Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşletmelerine Dair Yönetmelik resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. İlgili mevzuat gereği her türlü gıda ve gıdaya temas eden madde veya malzeme üreten ve gıda maddesi satan veya tüketimi sunan gıda işletmelerinin İşletme Kayıt Belgesi alması yasal zorunluluk olmuştur. İşletme Kayıt Belgesi almak için verilecek seminerlere katılarak belge alan esnaflarımız ekmek satabileceklerdir. Esnaflarımız 'seminerlere katıldığımızda işimizi engeller' diye düşünülmesin. Çünkü, seminerler öyle günlerce sürmüyor. bir veya iki günde bitiyor" dedi. 
"GARANTİ İŞE BAKIN" 
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Bapbacı, sayıları her geçen gün artan Alışveriş Merkezlerinin de Bakkal esnafına zarar verdiğini belirtti. Ayrıca, seyyar satıcılar  tarafından her köşe başında çorap, gömlek gibi ürünler satıldığını belirterek; "Biz bunların yanlış olduğunu düşünüyoruz ve vatandaşlarımıza böyle garantili olmayan yerlerden ürün almamalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü, bu tür seyyar yerlerden ürün aldıklarında değiştirmek isteseler bir daha o satıcıyı bulmaları mümkün değil. Ama, Esnaf Odaları Birliğine, Esnaf Odasına, Maliyeye kayıtlı ve yeri belli esnaflardan alışveriş yaparlarsa beğenmedikleri ürünü değiştirebilirler" dedi. 
 
"BELGENİZİ ALMAK İÇİN ACELE EDİN" 
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Bapbacı son olarak da, kamuoyunda Tekel Ruhsatı olarak bilinen TAPDK Satış Belgesi alacak esnafların da bir an önce odaya başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.