Eğirdir Göl’ünün son halini görenlerin yüreği burkuluyor. Toplumun her kesiminden insanlar göl ile ilgili olarak çok ivedi bir çalışmanın başlatılmasını istiyor.

Göl’e ve doğaya olan sevgisiyle bilinen ISUBÜ Eğirdir MYO Öğretim Görevlisi Çetin Meydan yaptığı açıklamada: Ben, Eğirdir Gölü, Ölüyorum. İzin Verecek Misiniz? Sloganını ortaya attık. Amacımız gölümüzün kurumasının önlenmesine dikkat çekmektir.   

Eğirdir Gölü’nün, son yıllarda ortaya çıkan su kotunun düşüşü instagram takipçi satın al ve kuruma endişesi  ile  ilgili olarak bugüne kadar bu konuda hassasiyet gösteren gerek bilim dünyasından, gerekse  birçok STK ve vatandaşlardan gelen tepkileri izlemekteyiz. Bu endişeyi şahsen bende taşımaktayım.

Basında yazılanlar ve whatsapp gruplarında ortaya atılan gölün kurumaya başlaması ile ilgili çalışmaları takdirle karşılamaktayım. Ama sonuç odaklı çalışmaya dönüşemediğini de görmekteyim. Unutmayalım göl yoksa tarım yok, turizm yok, insan yok, yaşam yok.” Dedi. Çetin Meydan gerekli desteği veren Isparta medyasının da bu işin üzerine daha çok gitmesini istedi.