MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, valilikten istifa edip siyasete girmesinin gerekçelerini anlatırken Türkiye'nin yol ayrımında olduğunu iddia etti. Okutan, memleketi Isparta’dan hiçbir zaman bağını koparmadığının da altını çizdi.

MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, Basın Kulübü'nün canlı yayın konuğu oldu. Neden siyasete girdiğini anlatan Okutan, Türkiye'nin artık yol ayrımında olduğunu iddia. Dış politikanın Barzani, iç politikanın ise Apo tarafından belirlendiğini savunan, Okutan, adaylığını şu gerekçelerle anlattı:

DİĞER İLLERE YAPTIĞI KATKIYI ŞİMDİ KENDİ İLİME YAPACAĞIM

"Eğirdirliyim. Ama öğretmen okulundan sonra Isparta’dan bağımı kesmemekle birlikte Türkiye'nin değişil yerlerinde çalıştım. 30 yıla yakın kamu görevim var. Bunun 20 yılı doğu illerinde geçtim. Gittiğimiz her yerde eğitimi önceledim. Güzel projeler üretildi. Halen o projeler önemli ölçüde devam ediyor. O ilin ve ilçenin sosyal ve ekonomik hayatına katkı bulunmaya devam ediyor. Her ilden ayrılırken yüksek sayıda insan tarafından uğurlandım. Annenin evladından kopar gibi birbirimizden koptuk. Diğer illere yaptığımız katkıları bu kez ilime yapmak istedim.

İKİNCİ NEDEN; ÇÖZÜLME SÜRECİ

İkinci nedeni de son dönemde Türkiye'nin yol ayrımına geldiğini herkes söylüyor. Gerek iktidar, gerek muhalefet gerekse STK'lar söylüyor. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Türkiye yol ayrımı noktasına geldi, bizim cephemizden dayanılacak noktada değil. Çok kan kaybedildiğini düşünüyoruz. Güneydoğu'yu terör belirledi, dış siyaseti Barzani, iç siyaseti Apo belirledi. Ben de Güneydoğumda valilik ve kaymakamlıklar yaptım. Başından beri bu çizgide bildiklerim olduğuna inanıyorum. Benim de söyleyeceklerim olduğuna inandım.

BİRİKİMİMİ KULLANMAK İSTİYORUM

Üçüncüsü ise teke yöresinin bir çok özelliği var. Bir tanesi şerrin karşısında doğrunun yanında yer almalarıdır. Selçuklu zamanında bu bölgede çok ciddi medreseler oluşmuş. O medreselerin izleri halen bölgemiz insanının şuur altında var. Anadolu Türkmen dokusunun devlete olan sevgisi, millete olan bağlılığı devam etmektedir. Türkiye etnik tariflere tutulduğu dönemde harcı olan bu bölgenin dokusu devlete lazımdır. Devletin yeniden yapılanmasında imarında inşasında derin birikimin Türkiye'nin yeniden yapılanmasına katkıda bulunması gerekir. Bölgenin insanlarının, kültürel dokusunun da söyleyeceklerinin olduğu bu birikim barışçıldır, bu birikim insanlarını, çocuklarını, daha donanımlı hale getirip, memleketi, devletin yönetimine, yeniden yapılanmayı amaçladım. Bunun için siyasete girdim. Bunun için de MHP'den aday oldum. Türkiye artık yeni dönemi yaşıyor. Artık seferberlik duygusu ile hareket etme durumunda. MHP baştan beri bu milletin gerçek değerlerini, bu milletin bekasını, tavizsiz savunan teşkilat olmuş. Bugün de savrulmalardan MHP'de etkilenmiştir ama yeni dönemde demokrasi seferberliği yaşandığı bu dönemde teiniz bir ada gibi durmaktadır. MHP'ye dikilmiştir, kös vurulmuştur. Valisi, öğretmem, emeklisi, çiftlisi, herkesin artık olağanüstü durumu yaşandığını sorgulama ve siyasi tercihini yapması gerekir. Bu nedenle MHP'den aday oldum, inşallah beni meclise gönderirlerse duygu, düşünce ve niyetlerimizi ortaya koyarız. Ben kaymakamlık, valilik yaptım. Bir kez de milletvekili olayım amacıyla girmedim. Hedefimiz daha büyük.

YATIRIMLARIM ISPARTA'DA

İlimiz siyasetçilerin en iyisini bilen en iyileriyle yaşamıştır. İnşallah biz bu sınavdan geçeriz. Ben geçeceğime inanıyorum. Isparta’dan hiç kopmadık. Mesleğim idarecilik ama benim ondan önceki mesleğim çobanlık ve çiftçilik. Bu ellerimde elma makası yaralan vardır. Ben çok iyi elma budarım. Çok iyi ekin biçerim. En çok özlediğim şeyler yağmur yağında Eğirdir in, köyümün kokusunu özlerim. Bahar gelince Boğazova'nın esintisini özlerim. Ben hiçbir tatilimi denizde geçirmedim. Devlet memurluğundan kazandığım kadar belki daha fazlasını çobanlık ve çiftçilikten kazanıyorum. Isparta dışından bir çöpüm yok. Burada bir evim var. Kooperatife girerek almıştım o evi. Ankara'da kirada oturuyorum. En mutlu anlarım Isparta’da oldu. Ben Gönen mezunuyum. 12 yaşında öğretmen okuluna oraya gittim, 18 yaşında mezun oldum. Kimliğimizi edindiğimiz yerdir. Çocukluk yaşında ne yaptıysak hep onları özlüyoruz. Dolayısıyla ben Isparta’nın coğrafyasına hakim olduğumu düşünüyorum. Gittiğim yerlerde de sıcak ilişkiler kurdum. Sayın Genel Başkanımız bana 'siz çok iyi ilişkiler kurdunuz ilinde de çok iyi ilişkiler kuracağına kuşkum yok' dedi. Devlet vali ilişkisinde de sıcak ilişkilerimiz gelişti. Seçimi kazanacağıma inanıyorum ama diyelim ki olmadı, çarşıda babasını, dedesini tanıdığım kişiler denk geliyor. Çok mutlu oluyorum."

Akdeniz