Isparta İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerle yarın idrak edilecek Beraat Kandili'nin ilahiler, sohbetler ve mevlidi şeriflerle kutlanacağı bildirildi.

Günahlardan arınma olarak bilinen Beraat Gecesi yarın idrak edilecek. 3 ayların kandiller silsilesi olduğunu belirten İl Müftüsü İsmail Öncel, Müslümanlar'ın bu gün ve gecelere büyük önem verdiğini söyledi. "Yüce Peygamberimiz'in duasını hep birlikte yapalım" diyen Öncel, "Beraat, borçtan, hastalıklardan, günahlardan kurtulmak manasına gelir. İnşallah günahlarımızdan kurtulacağımız gecedir. Toplumsal öneme haiz olan bu gecede akrabalar, komşular birbirleriyle yakınlaşıp, küsler barışır. Şaban ayı ortasında gece ibadet ediniz gündüz oruç tutunuz" dedi.

Müftülük tarafından Beraat Kandili için hanımların Kavaklı Camii'nde sohbet ve mevlit okutacaklarını kaydeden İl Müftüsü İsmail Öncel, akşam ise Ulu Camii'nde namaz öncesi kendisi tarafından vaaz verileceğini ardından kılınacak namaz sonrası ilahilerin okunacağını belirtti. (İhlas Haber Ajansı)