Isparta'da hasat dönemi kilosu 50 kuruş, balyası 6 lira olan Saman, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kilosu 1 lirayı geçerken, Balyası ise 20 TL'ye kadar dayandı. Bu durum besicileri zor durumda bıraktı.

ÇOLAK; "SAMAN VE YEM FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR"
Merkez Yazısöğüt Köyünde Büyükbaş Hayvan Besiciliği yapan İsa Çolak,  besicinin durumunun bugünlerde içler acısı olduğunu belirterek, devletin hayvancılık politikasında yanlışlıklar olduğunu söyledi. Çolak, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Bilindiği gibi normalde balya fiyatı 4 ila 6 TL arasında değişen Saman, geçtiğimiz yıl üretimi az olmasından dolayı daha hasat döneminde balyası 8 liraya kadar çıkmıştı. Bu fiyatlar hasat mevsiminin bitimi ile birlikte 12 ila 14 liraya çıktı. Kış mevsimini yaşadığımız şugünlerde ise Samanın balyası 18 ila 20 TL'ye kadar fırlamış durumda. 
 
"SÜT FİYATLARINI DÜŞÜRÜYORSANIZ SAMAN VE YEM FİYATLARINI DA DÜŞÜRÜN" 
Öte yandan, Yem fiyatları ise aynı şekilde artarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yaz aylarında bir çuval yem 34 - 36 TL dolayında iken bugün 44 liraya kadar yükselmiş durumda. Biz besicilerin et ve süt üretimi için ana madde kabul edilen ve mecburen almak zorunda olduğumuz bu saman ve yem fiyatlarının yüzde yüzlere varan oranlarda artamsı bizi son derece zor durumda bırakmıştır.
 
Çünkü, besicilerin girdi fiyatlarında böylesine fayatlar yükselirken et ve süt fiyatlarında ise hiçbir kayda değer artış olmamıştır. Hatta, belli bir sürede süt fiyatlarında düşüşe gidilmiştir. O zaman bende şunu soruyorum. Madem ki, süt fiyatlarını düşürüyorsun. Saman ve yem fiyatlarını da düşürün"dedi