Eski Koteks fabrikasının arsasıyla ilgili imar değişikliği kararı kapsamında artan yoğunluğa karşılık gösterilen sosyal donatı alanının şehirden uzak olması gerekçesiyle Bayındırlık Müdürlüğü'nce 2 kez veto edildikten sonra Belediye Meclisi'nde de reddedilmesi MHP içinde krize neden oldu.

       32'şer katlı ikiz kule projesini geliştiren Dema İnşaat'tan müteahhitlik haklarını devralan işadamı Ahmet Kahraman'ın geliştirdiği yeni proje için yapılan imar değişikliğini uygun gören İmar Komisyonu raporunun reddedilmesinin faturası bu maddeye 'hayır' oyu kullanan MHP'li Meclis üyeleri Uğur Bestelci ile Seyfettin Kalem'e çıkarıldı.

GÜNAYDIN ANKARA'YA NEDEN GİTTİ?

MHP'li 14 Meclis üyesinin söz konusu değişikliği uygun gören İmar Komisyonu raporuna 'evet' oyu kullanırken, uğur Bestelci ile Seyfettin Kalem'in 'hayır' oyu kullanması Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı da kızdırdı.

Pazartesi günü sürpriz bir şekilde Ankara'ya giden Başkan Günaydın'ın Kalem ve Bestelci'yi MHP Genel Merkezi yöneticilerine şikayet ettiği öğrenildi. Günaydın'ın Ankara programında Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala'nın da yer aldığı öğrenildi.

KONU İL YÖNETİMİNDE DE GÖRÜŞÜLDÜ

Bu arada MHP'li Meclis üyeleri Kalem ve Bestelci'nin  Koteks arsasıyla ilgili imar değişikliği konusunda grup kararlarına aykırı hareket etmesinin parti içi disiplin sürecinin de başlamasına neden olduğu belirtiliyor.

Salı günü akşam toplanan MHP İl Yönetim Kurulu'nun Seyfettin Kalem ve uğur Bestelci'nin durumunu görüştüğü öğrenildi. Ancak İl Yönetim Kurulu'nda 2 Meclis üyesinin durumuna ilişkin bir karar alınmadığı belirtildi. MHP'de Koteks arsasıyla ilgili imar değişikliğinin 2 Meclis üyesinin kellesini yiyeceği iddia ediliyor.

Akdeniz muhabirinin telefonla görüştüğü MHP İl Başkanı İsa Yalçın'da Seyfettin Kalem ve uğur Bestelci'nin partiden ihraç edileceği yönündeki iddiaları yalanladı. MHP'nin elma ile armudu birbirinden ayırt edebilecek bir parti olduğunun altını çizen Yalçın, şu açıklamayı yaptı:

DİKKATİMİZİ ÇEKTİ

"Bu iddiayı ortaya atanlar bu konuyla ilgili samimilerse herhangi bir belge, görüşme veya toplantıda alınan bir karara dayandırarak bunu açıklamak ve ispat etmek zorundadırlar. Milliyetçi Hareket Partisi elmayı ile armudu karıştırmaz.

Ama insanlarla ilgili de bazı kararlar alma noktasında kamuoyunda oluşturulan spekülasyonlara pirim vermez.

Art niyetli insanlar tarafından ortaya atılmış bir düşüncedir. Hiçbir zaman Belediye Meclisi ile ilgili alınan kararlarda parti olarak bir karar alıp, bu yönde oy kullanmaları için baskı yapılmamıştır.

Ancak Meclis üyelerimizin genel kanaati bir konuyla ilgili oluşmuşsa bir kısmının değil tamamının aynı yönde oy kullanması için alınmış prensip karalarımız vardır. 14 Meclis üyesinin evet deyip, 2 Meclis üyesinin hayır demesi tabii ki bu konuyla ilgili bizim de dikkatimizi çekmiştir.

AKP'YE GÖNDERME YAPTI

Ama asıl olan şudur ki, Belediye Meclisi'nde alınan kararda muhalefet partilerinden 'Isparta’ya gelen yatırımların önüne geçmeyiz' diyen insanların, bugün tam tersine hareket edip, tamamen siyasi ve Isparta’nın aleyhine olacak olan karan almışlardır.

Bu kararla ilgili kişilerden gerekli bilgileri toplayıp mutlaka bir açıklamamız olacaktır. Siyasi bilgisizlikleri ve yetersizliği her zaman gördüğümüz bazı kişiler yine ortaya çıkmış, hiçbir şekilde Isparta’nın aleyhine olmayan bu projeyle ilgili ortalığı karıştırmak istemektedirler.

Önümüzdeki günlerde kimin haklı olduğu ortaya çıkacaktır."

Akdeniz