Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ilk mezunlarını verdi. Kültür Sinemasında gerçekleştirilen muhteşem mezuniyet törenine Vali Memduh Oğuz’da katıldı.

14 Eylül 2007 tarihinde eğitim ve öğretim hayatına başlayan okul, bu sezon ilk mezunlarını vermenin sevincini yaşıyor.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin mezuniyet törenine Vali Oğuz’un yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal, protokol üyesi ve öğrenci velileri katıldı.
Renkli görüntülerin yer aldığı mezuniyet töreninde okulun Beden Eğitimi öğretmeni Ali Osman Yurtseven’in hazırladığı halk oyunları gösterisi de sunuldu.

Mezuniyet töreninde konuşa yapan Okul Müdürü Süleyman Ayhan, “Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin I. Mezuniyet programına hoş geldiniz. 14 Eylül 2007'de açılan okulumuz 48 öğrencisiyle Eğitim-Öğretim'e başlayıp, bugün 53 Hemşiresini mezun etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşamaktadır” dedi.

Ayhan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Hastanın kardeşi konumunda olan Hemşirelerimizi insanlığa hizmet aşkı ve merhamet duygusu ile yetiştirdik. Bu öğrencilerimiz insanımızın en aciz olduğu hastalık anında onların yanında olacak, tedavisinde yardımcı olup, onların hayır dualarını alıp bunun mutluluğunu yaşayacaklardır.

Hemşirelik ülkemizin ihtiyaç duyduğu en önemli meslekler arasında yer almaktadır. Bugün mezun ettiğimiz 53 Öğrencimizin tamamı resmi ve özel sağlık kuruluşlarında işe başlayacaklardır. Ülkemizin hemşire sayısı henüz Avrupa Standartlarının üçte biri oranındadır. Bu nedenle hemşirelik geleceği parlak olan bir meslektir.

Sizlerin bugün çok mutlu olduğunuzu biliyorum.

Bize dört yıl önce emanet ettiğiniz gözbebeğiniz olan yavrularınızı, biz de şimdi, ülkemize hayırlı hizmetler yapacak Hemşireler olarak yetiştirip, emanetinizi teslim etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Sizler aramızdan ayrılırken küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Mesleğinizdeki yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip edin, öğrenmenin yaşı olmadığını bilin ve bu mesleğin en iyisi siz olmaya çalışın.

Mesleğinizi severek ve isteyerek yapınız, yorulsanız da bıkkınlık göstermeyiniz. Daima güler yüzlü, sempatik ve şefkatli olunuz. Karşınızdakinin hasta olduğunu ve bir gün sizinde onun yerinde olacağınızı unutmayınız. "Çünkü insan yazdığı döşeğe oturur."

Güle güle gidiniz, gönlünüz daima huzur dolu olsun, yolunuz aydınlık ve açık olsun. Okulumuzun açılmasında, öğrencilerimizin bu güne gelmesinde ve yetiştirilmesinde emeği geçen tüm yönetici ve Öğretmenlerimize, Ayrıca saha uygulamalarının yapılmasında bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen İl Sağlık Müdürlüğümüze, Resmi ve Özel hastanelerimizin yönetimine, doktorlarına, hemşirelerine ve tüm sağlık çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Isparta’nın başarılı ve aktif okul müdürleri arasında gösterilen Süleyman Ayhan, konuşma yaparken duygulu anlar yaşadı.

Okul Müdürü Ayhan’ın konuşmasının ardından öğrenciler arasında Bayrak ve Flama devir teslim töreni gerzekleştirildi. Daha sonra ise, okul birincisi Fatime Nur Çetinkaya duygu ve düşüncelerini içeren bir konuşma yaptı.

Törende Vali Oğuz, Milli Eğitim Müdürü Yılmaz ve İl Sağlık Müdürü Önal birer konuşma yaptılar.