MHP'den geçtiğimiz seçimlerde 2.sıra milletvekili adayı olan Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı, 2015 genel seçimleri için de siyaset sahnesine çıktı. 10 Şubat'ta kamu görevinden istifa eden Bıçaklı, 12 Mart'da MHP'ye milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunacak. Kendisini Isparta için 'dünyaya açılan kapı' olarak tanımlayan Bıçaklı, özellikle elmacılıkta Orta Asya ve Türki Cumhuriyetlerine ihracatı hedeflediğini söyledi.

33 yıllık diplomasi hayatında 9 ülkede katiplikten-büyükelçiliğe kadar çeşitli görevlerde bulunan Hüseyin Avni Bıçaklı, şu açıklamalarda bulundu;

BÜROKRATİK TECRÜBEMİ ISPARTA İÇİN KULLANMAK İSTİYORUM
Kendi açımdan ben Isparta’da doğdum. Belirli bir yaşa kadar Gelendost’ta yaşadım. Babamın mesleği dolayısıyla daha sonra Türkiye’yi dolaştık. Daha sonra Allah nasip etti eğitimimizi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladık Dış İşleri Bakanlığı’na girdik ve Dünya’yı dolaştık. 33 yıllık diplomasi tecrübem var. 9 ülkede görev yaptım. Büyükelçilik, ateşelik, katiplik, konsolosluk. Diplomasinin her alanında görev yaptık. Allah nasip eder de biz MHP  iktidara gelirsek ve ben de MHP milletvekili seçilirsem bu Dünya uygulamalarını Isparta'yla buluşturacağız.

BAŞKAN GÜNAYDIN'I BAŞARILI BULUYORUM
MHP’li bir belediye var. Isparta’da başkanımız da gayet güzel işler yapılıyor. Takdire şayan 3. kez seçildi. Ben de dünya şehirciliğine yönelik tecrübelerimi önemli görüyorum. Ben bunları Zürih’te yaşadım mesela, London Dublin’de yaşadım. Ondan sonra Telaviv’de yaşadım. Oraya bir Arap Ortadoğu şehri olarak bakmamak lazım. Küçük bir Newyork olarak bakmak lazım. Tüm bu yerlerdeki belediyedeki şehircilik anlayışı, tüm mekanik teknik, günlük yaşamı kolaylaştıran faaliyetler. Hepsinin ben de fotoğrafları var. Bilirsiniz Çinliler ellerinde fotoğraf makineleriyle gezerler kendi ülkelerine gidip uygularlar.

Bende de belediyecilik anlayışına yönelik küçük küçük şeyler. Örneğin sigaralar için biz sokaklara atarız veya normal çöplere. Hâlbuki elektrik direklerine iki küçük sigaralıklar koyduğumuz zaman bu sorun çözülür. Bir de bizim bu evlerde kullandığımız küçük elektrik süpürgeleri gibi dar sokaklar için olanlar var. onları getirebiliriz. Eğirdir Gölü mesela... Benim yurt dışı hayatımın büyük bir kısmı Avrupa’da geçti Romanya’da görev yaptım Bükreş’in içerisinde bir park var. Mesela o göl yapay da olsa neşe, hayat veriyor. Bizim eğirdir Gölümüzü biz değerlendiremiyoruz. Avrupa’da birçok yerde böyle iç göller var. İtalya, İsviçre, Avusturya, Almanya’da o göllerin etrafını o kadar güzelleştirmişler ki belediyecilik anlayışıyla. Yürüme yolları yapmışlar, dinlenme, piknik yerleri var. Tekne turizmi var.

ISPARTA ELMASI ISPARTA EKONOMİSİNİN GÜCÜDÜR
Isparta yeterince teşvik alamıyor, sınırlı imkânlar var. AKP iktidarı 4 yıl önce verdiği sözlerin hiçbirini hala yerine getirmedi. Tren istasyonu, dereboğazı, tarımsal sulama projeleri konuları daha hala duruyor. Hayvancılık teşviklerinde o kadar şey yapıldı ama hiç vatandaşa artı gelmedi. Vatandaş borçlandırıldı. Mesela Isparta’nın son dönemde yükselen tarım faktörü olan elmayı bir türlü istediğimiz fiyata çıkartamadık. Doğru düzgün kooperatif yok, dışarıya açılamadık. Mesela benim en büyük projelerimden birisi Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’ne elma ihracatı yapmak. Bunu ben Gelendost’taki vatandaşlarıma anlattığımda insanların gözlerinde bir ışık görüyorum. Vatandaş bir dayanacak kol, destek olacak bir güç istiyor. Bu anlamda ben Azerbaycan’daki ve başka yerlerdeki bağlantılarımı çok rahat devreye koyabilirim" dedi.