MHP Milletvekili Adayı Hüseyin Avni Bıçaklı, yürürlükteki Eğirdir Gölü Özel Hüküm Planı'nın kaldırılacağının sözünü verdi, kültür değerleri için 'UNESCO'yu işaret etti.

MHP Isparta Milletvekili Adayı Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı, Basın Kulübü'nün canlı yayın konuğu oldu. Türkiye'nin dış ve iç politikasının yanı sıra, Isparta'nın sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme getiren Bıçaklı, şöyle konuştu:

TÜRKİYE'NİN EKSENİ KAYDI

Ben için siyasete yönelme fikri israil'de oluştu. 1986-1989'da orada maslahat güzarlık yapıyordum, büyükelçi yetkisine sahipdir. İsrail'in Ortadoğu politikalarını yerinde gördüm, şahit oldum. Siyasete girme kararımı da Filistin'de verdim. Türkiye, Ortadoğu konusunda tarafsız kaldı. 2000-2002 arasında Filistin politikamız yurtta sulh, cihanda sulhtu. İç işlere karışmıyorduk. Geleneksel bir dış politika uyguluyorduk. 2002'den sonra Türkiye'nin Ortadoğu politikası değişti. Bu diplomaside eksen kayması olarak tanımlandı. Ortadoğu'da bataklığa saplanan bir politikanın içerisine girdik. 2003'e kadar kırmızı çizgilerimiz vardı. Irak'ın toprak bütünlüğü bizim için önemliydi. Orada bölünmüşlük savaş sebebi sayılıyordu. Ama şimdi orada kürt yönetimi oluştu. Bağımsız bir devlet oluştu. Şu an Ortadoğu'da 5 büyük ülkede büyükelçiliğimiz yok. Aktör olan Türkiye ortık süreci izliyor. Sıfır sorun, sırf soruna dönüştü. Tek iyi olduğumuz ülke Gürcistan. Ama oralarda da bazı sorunlar yaşanıyor. Ortadoğu'da bataklığa saplandık. Suriye'nin iç işlerine karıştık. Irak'da kürt devleti oluştu, Akdeniz'e açılma yolları aranıyor. Büyük Ortaduğu Projesi'nin nihai aşaması Kürdistan devletidir. Türkiye'nin doğunu kürdistan olacaktır. Kürdistan Projesi Amerika'nın işine yarar. Planlı ve programlı bir oyun. İktidar gaflet ve dalalet içinde.

BU PLANI BOZACAĞIZ

Partimiz iktidara geldikten sonra bu oyuna son vereceğiz. Suriye ve Irak'ta toprak bütünlüğünü sağlayacağız. Bu bölünmenin karşısında olacağız. Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanlığını reddedeceğiz. Türkiye artık bu projenin eş başkanı olmayacak. Eski Türkiye'nin dış politikasına döneceğiz.

KÜRDİSTAN HEDEFİ

Çözüm süreci de küresel projelerin bir ayağı. Türkiye'de kürt sorunu yoktur. 1000 yıllık kardeşliğimiz bitirilmek üzere. Soni problemler yaratılıyor. Eyalet sistemi, Türkiye'nin yıkımı olacaktır. Güneyde Kürdistan, Kuzeyde Türkiye. 2 büyük devlet kurulacak. Federal yapıya dönüşecek. Kafalarının arkasında başka planlar var. Kasabaların kapatılması da başka bir planın, federal sistemin hazırlığıdır. Bu nedenle kasabaları yeniden açacağız, belediyelik yapacağız diyoruz.

TURİZM, ISPARTA İÇİN BACASIZ BİR FABRİKA

Turizm, ilimiz için bacasız bir sanayidir. UNESCO konusunda tecrübeliyim. Büyükelçi iken toplantılarına katılırdım. Çevre illerimizde UNESCO çalışmaları yapılıyor. Isparta bu konuda duyarsız ve sessiz. Birçok dünya mirasımız var. UNESCO listesine dahil edilerek tanıtım yapabilir, turizme açabiliriz. Eğirdir Gölü'nde özel hüküm uygulanıyor. Mağduriyet yaratıyor. Bunu kaldıracağız. Eğirdir Gölü başta olmak üzer Antiocheia, Sütçüler Adada, Devlethan Camii, Kelebekler Vadisi, Tarihi sokaklarımız, Zindan Mağarası, Pınargörü Mağarası ve Ertokuş Medresesi'nin dünya mirası listesine alınmasını sağlayacağız."